Meteoroloji'den İstanbul dahil olmak üzere 30 il için uyarı geldi! Şiddetli sağanak yağış olacak...

Meteoroloji'den İstanbul dahil olmak üzere 30 il için uyarı geldi! Şiddetli sağanak yağış olacak...

Meteoroloji'den İstanbul dahil olmak üzere 30 il için uyarı geldi! Şiddetli sağanak yağış olacak...

Meteoroloji hava durumu raporunu yayımladı. 5 günlük yeni rapora göre İstanbul dahil olmak üzere 30 il için kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde hava durumu değişiklikleri bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Akdeniz'in kıyı ilçeleri haricinde, Doğu Anadolu'nun birçok bölgesi ve Güney Doğu Anadolu'da sağanak yağışlar görülecek.

Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında genel olarak doğu kesimlerde 2 ila 4 derece arasında bir azalma beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğunu belirtiyor.

Bölgelere göre hava durumu tahminleri ise şu şekildedir:

Marmara Bölgesi'nde genel olarak parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, sıcaklıklar Edirne'de 11°C ile 26°C, İstanbul'da 10°C ile 21°C, Kırklareli'de 9°C ile 23°C, Kocaeli'de 11°C ile 23°C arasında olacak.

Ege Bölgesi'nde de parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıklar Afyonkarahisar'da 4°C ile 18°C, Denizli'de 10°C ile 24°C, İzmir'de 12°C ile 25°C, Manisa'da 12°C ile 25°C arasında değişecek.

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Antalya ve Mersin'in kıyı ilçeleri haricinde bölge genelinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar Adana'da 13°C ile 27°C, Antalya'da 17°C ile 27°C, Hatay'da 12°C ile 22°C, Mersin'de 16°C ile 23°C arasında olacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu hava beklenirken, sıcaklıklar Ankara'da 5°C ile 18°C, Eskişehir'de 4°C ile 20°C, Kayseri'de 3°C ile 18°C, Konya'da 8°C ile 17°C arasında olacak.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıklar Bolu'da 4°C ile 19°C, Düzce'de 8°C ile 22°C, Sinop'ta 11°C ile 17°C, Zonguldak'ta 12°C ile 17°C arasında değişecek.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Artvin, Bayburt ve Rize çevrelerinde akşam saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar Amasya'da 4°C ile 21°C, Samsun'da 8°C ile 16°C, Tokat'ta 3°C ile 19°C, Trabzon'da 9°C ile 15°C arasında olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek ve karla karışık yağmur bekleniyor. Sıcaklıklar Erzurum'da 3°C ile 13°C, Kars'ta 2°C ile 12°C, Malatya'da 5°C ile 20°C, Van'da 3°C ile 17°C arasında değişecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu hava beklenirken, öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar Diyarbakır'da 10°C ile 22°C, Gaziantep'te 10°C ile 24°C, Siirt'te 13°C ile 23°C, Şanlıurfa'da 14°C ile 25°C arasında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.