Eski tip kimlik ve ehliyet kullananlar yandı! 5 dakikada hallediliyor üstelik ücretsiz

Eski tip kimlik ve ehliyet kullananlar yandı! 5 dakikada hallediliyor üstelik ücretsiz

Eski tip kimlik ve ehliyet kullananlar yandı! 5 dakikada hallediliyor üstelik ücretsiz

Bu yıl sonunda eski kimliklerin kullanım sürelerinin sona erecek olmasıyla birlikte, nüfus müdürlükleri ehliyet ve kimlik birleşimi uygulamalarına hız kazandı. O işlem sadece 5 dakika sürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan bir uygulama ile yeni tip kimlik kartları ile yeni nesil ehliyetlerin birleştirilmesi resmiyet kazanmıştı. Ancak, bu uygulamaya ilişkin olarak hala birçok vatandaşın bilgi sahibi olmadığı gözlemleniyor.

Nüfus müdürlüklerinde başlatılan bu düzenleme, hızlı bir şekilde tamamlanıyor ve vatandaşlar için oldukça pratik bir çözüm sunuyor.

Yeni kimlik kartı ve ehliyet sahiplerinden herhangi bir ücret veya belge talep edilmezken, eski tip ehliyet sahiplerinin de bu uygulamadan faydalanabilmesi için ehliyetlerini güncellemeleri ve 15 TL ödeme yapmaları gerekiyor.

Bu işlem sayesinde vatandaşlar, tek bir kimlik kartı ve ehliyet ile işlerini halledebilecekleri için kolaylık sağlanmış olacak.

Kimlik kartları ile ehliyetlerin birleştirilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün randevu sayfasından online randevu almak yeterli.

Bu düzenleme, hem kimlik hem de ehliyeti bir arada taşıma konforunu sağlayarak son aylarda başvuru sayılarını oldukça artırmış durumda.

ESKİ EHLİYET SAHİPLERİNE 15 TL MASRAF

Yeni kimlik başvurusu için 37 TL harç bedeli ve son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf gerekiyor. Yenileme sürecinde eski ehliyet veya kimliğin yanında bulundurulması önem taşıyor.

Eski ehliyet sahipleri, birleştirme işlemine başlamadan önce yeni ehliyet almaları gerekiyor ve bu sürecin ücreti 15 TL olarak belirlenmiştir. Daha fazla bilgi ve randevu almak için Nüfus Müdürlüğü'nün resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BİRLEŞMİŞ KİMLİK VE EHLİYET EVİNİZE GÖNDERİLİYOR

Başvurunuzun ardından birleştirme işlemi gerçekleştirilir ve yeni kimlik ile ehliyet belirtilen adrese kargolanarak, gönderilir.

Bu düzenleme, vatandaşlara her iki kartı da taşıma yükünden kurtararak kullanım kolaylığı sunar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.