SGK DUYURDU! SSK, 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR'lulara Tam 36 bin 852 TL nakit ödeme yapılacak!

SGK DUYURDU! SSK, 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR'lulara Tam 36 bin 852 TL nakit ödeme yapılacak!

SGK DUYURDU! SSK, 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR'lulara Tam 36 bin 852 TL nakit ödeme yapılacak!

SGK çalışan 36 bin TL'lik bir destek ödemesi yapmaya hazırlanırken devlet yardımı için başvurular da başladı. İşte detaylar…

Ülkemizde kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla çeşitli önlemler alınırken, çalışan kadınların doğum yapmaları durumunda, maddi ve manevi olarak desteklenmeleri için devlet tarafından yardımlar yapılıyor.

Bu yardımların geri ödemesi olmadan, doğum yapan kadınlara 36 bin TL'nin üzerinde ödeme yapılmaktadır. Bu doğum yardımı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanmaktadır.

Ancak, bu destek ödemeleriyle ilgili detaylar nelerdir? Çalışan kadınlara doğum yardımı için hangi koşullar gereklidir? SGK'dan doğum yapan annelere ne kadar ödeme yapılır? İşte doğum yapmış sigortalı kadınlara yönelik destek ödemesi hakkında bilgiler...

DEVLETTEN ÇALIŞAN ANNELERE DESTEK ÖDEMESİ

Devlet, SGK kaydı bulunan çalışan annelere yeni doğan bebekleri için destek sağlamaktadır. Doğum yapmış annelere sağlanan bu destek miktarı net 36 bin 852 TL'ye kadar ulaşıyor.

Ücretsiz veya ücretli izin hakkı, yarı zamanlı çalışma imkanı, süt izni gibi çeşitli avantajlar da, çalışan annelerin iş hayatında kalabilmesi için devlet tarafından sunuluyor.

DOĞUM SONRASI DÖNÜŞÜ KOLAYLAŞIYOR

Doğum nedeniyle iş hayatına ara veren ve sonrasında işlerine dönen anneler için geçiş süreci kolaylaştırılıyor. Yarı zamanlı çalışma seçeneğiyle, doğum sonrası işe dönen annelere aylık 18 bin 426 TL'ye kadar destek veriliyor.

Bu destek, çalışılmayan süreler için İŞKUR tarafından sağlanıyor ve mevcut brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. İŞKUR'dan yapılan ödemeler, kadınların kendi işverenlerinden aldıkları maaşa ek olarak ödeme yapılıyor.

Yarı zamanlı çalışma için brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan aylık ödeme miktarı 9 bin 925 lira 34 kuruşa kadar çıkarken, kadın çalışanların ilk doğumlarında 60 gün, ikinci doğumlarında 120 gün ve üçüncü doğumlarında 180 gün boyunca yarı zamanlı çalışma ve tam maaş alma imkanı mevcut.

Engelli çocukların doğması veya çoğul doğum durumlarında ise bu süreler esneklik gösterebilirken bu destekler ve esnek çalışma koşulları, kadınların iş hayatında istihdamını korumak ve artırmak amacıyla sağlanıyor.

KADIN ÇALIŞANLARA DOĞUM İZNİ KAPSAMINDA ÖDENEN MİKTARLAR

Doğum izni süresince günlük net doğum ücreti, 444,44 TL olarak hesaplanmaktadır. Bu ödeme, aylık bazda 13.333 TL'ye denk gelirken, doğum izni ücreti toplamda çalışan annelere 49.777 TL olarak ödeniyor.

Bunun yanı sıra, annelere sunulan destekler arasında süt ve emzirme parası, yarım gün çalışma desteği, doğum yardımı, kreş yardımı gibi çeşitli alanlarda sağlanan destekler bulunuyor, tüm bu yardımların toplam değeri ise 70 bin 345 TL'yi aşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.