Kahvaltıda Lezzetine Doyum Olmayan Mücver Nasıl Yapılır? Mücver Tarifi

Kahvaltıda Lezzetine Doyum Olmayan Mücver Nasıl Yapılır? Mücver Tarifi

Lezzetine doyum olmayan yedikçe insanı çeken ve mutlu eden sebzeli bir mücver tarifi, masaların olmazsa olmaz yiyecekleri haline gelir. Bu mücver yemek olarak alternatif bir seçenektir.

Ana yemeklerin ardından ya da çorbadan sonra tercih edilebilir. Her türlü de yiyenlere doyumsuz bir sebze tadı sunar. Sebzeli mücver kızartmasında belirli malzemeler kullanılır. Bu malzemeler arasında en çok tat veren kesinlikle kabak ve patlıcan olmaktadır.

Malzemelerin ölçülerine göre uyumlu bir şekilde yapılması, sebze kızartmasının tadını lezzetlendirecektir. Bu nedenden dolayı tarih içerisinde belirtilen adetlerde ve gramajlarda kullanılması gerekir. İçerisinde un da yer aldığı için glüten içeren gıdalara hassasiyeti olan kişiler dikkatli bir şekilde tüketmelidir.

Malzemeler

  • 2 adet sakız kabak,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet soğan,
  • 3 kaşık un
  • 1 adet yumurta gereklidir.

Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra az miktarda tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Sebze kızartması gibi yapmak isteyen kişiler bu tarife biber de rendeleyebilirler. Ek olarak 1 adet rendelenmiş havuç gereklidir.

Mücver Yemeği Hazırlanışı

İyi bir sebze mücveri yapabilmek için öncelikli olarak hangi sebzeden kaç adet olacağını bilmelisiniz. Eğer bir tarife göre yapacak iseniz bu durumda tarife uyum göstermeniz gereklidir. Tariflerin başarılı olabilmesinde sebzelerin olgunlaşmış olması da önemlidir. Lezzetli bir sebze mücveri yapabilmek için kabakların ince doğranması gerekir. Kabakların doğranma aşamasından sonra diğer sebzelerin doğranması gerekir.

Mücver Yemeği Püf Noktası 

Malzemeleri doğru ölçüsüne göre ayarladıktan sonra hepsini rende yapmanız gerekir. Rendelenmeyen sebzelerin hamur şeklinin verilmesi çok zordur. Ardından yumurta ve sıvı yağ eklenir. Bazı kişiler bu tarife biraz da süt koyabilirler. İyice yoğurulduktan sonra mücverleri kızartabilmek için büyük bir tencereye sıvı yağ koyulur. Yağın altı açılarak ocağın iyice ısınması sağlanır.

Yağ kızgın olduğunda şekil verilen mücver parçaları yağın içine bırakılır. Bu aşamada yağın kaynamaya benzer bir görüntü aldığını görebilirsiniz. Yağı çekmemesi için 2-3 dakika kızarttıktan sonra hemen almalısınız. Mücverlerin sıcak yağ içinde kalması tadının kötü olmasına neden olur.

Servis Önerisi

Sebzeleri güzel bir şekilde kızgın yağın içinde kızarttıktan sonraki adım olarak peçetenin üzerine alınması gerekir. Peçetelerin üzerinde belirli bir zaman sonra yağlarını bırakırlar. Bu yağ bırakma işleminin ardından sıcak bir şekilde servis edilmesi gerekir. Sıcaklık derecesi, yenildiği zaman ağız yakmayan derecede olmalıdır.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hemen yanına sos ile servis edebilirsiniz. Mücverleri sos ile sunmak için sosun içine yoğurt yağ ve kekik koymalısınız. Bu şekilde mücverler ile sosun birlikte mükemmel bir uyum içinde olduğunu görebilirsiniz. En lezzetli yemeklerden olan bu mücver kızartması ile sevdiklerinizi yemeğe çağırabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.