Seçim Öncesi Ödeme Müjdesi Geldi! Bin 300 Lira Ek Zam Yolda! İşte O Tarih...

Seçim Öncesi Ödeme Müjdesi Geldi! Bin 300 Lira Ek Zam Yolda! İşte O Tarih...

Emekli maaşlarına 1300 TL ek zam yolda... Emekli maaşlarının 8.800 TL kök ücret olacağı ve buna ek olarak yüzde 25 refah payı getirileceği bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılan enflasyon verileri ile maaş zammı hakkında da kısmen netlik oluşmaya başladı.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ZAMLANACAK?

Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı ve SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarında etkili olacak 4 aylık enflasyon verisi netleşmiş oldu. Peki, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

YENİ HESAPLAMALARA GÖRE

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranları için enflasyon verileri önem arz ediyordu. Nisan ayının da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yeni maaşların ne kadar olacağına dair tahminler netlik kazanmaya başladı. Yeni veriler doğrultusunda emekli maaşları için hesaplamalar tekrar yapıldı ve kalan 2 aylık veri için de benzer tahminler yürütülerek yeni zamlı maaşın ne kadar olacağına dair fikir yürütülüyor.

2 AY SONRA BELLİ OLACAK

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan verilere göre nisan ayında tüketici fiyat endeksi aylık bazda %2.39 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise %43.68 olarak gerçekleşti. Bu doğrultuda emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili 4 aylık veri elde edilmiş oldu ve 2 aylık veri kaldı.

Doğru zam oranı tahminen 3 Temmuz'da Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanması ile belli olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay en düşük emekli maaşına zam yapmıştı ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olmuştu.

8.800 TL KÖK VE YÜZDE 25 REFAH PAYI

Uzmanların bu veriler doğrultusunda yaptığı hesaplara göre temmuz ayında yeni zamlı emekli maaşları için yapılan tahmine göre kök maaş 8800 TL'ye yükselecek. Buna ek olarak emekli maaşlarına refah payı da getirileceği ve bu refah payının ise yüzde 25 olacağı belirtildi.

Ancak bu rakam şu an geçerlilik taşımıyor. Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon oranları da belli olduğunda emekli maaşlarına yapılacak olan zam kesin olarak belli olmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.