PTT'den 1.100 Lira Nakit Yardım Ödemesi Müjdesi Geldi! Hemen Başvuru Yapan Alıyor

PTT'den 1.100 Lira Nakit Yardım Ödemesi Müjdesi Geldi! Hemen Başvuru Yapan Alıyor

Devlet tarafından birçok farklı kalemde ödeme yapılırken PTT kartı bulunan vatandaşlara önemli bir açıklama yapıldı. Kart sahiplerine 1.100 TL ödeme yapılacak. Ödemeler 1 yıl boyunca nakit olarak hesaplara yatırılıyor. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek programları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1.100 TL destek ödemesi yapılacak aktarıldı. Bakanlık tarafından sağlanan ödemelerin her ay yapılacağı belirtilirken başvuru şartları da merak konusu oldu. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

1 YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemeleri için açıklamalarda peş peşe geliyor. Çocuktan yaşlıya, hastadan hasta yakınına kadar pek çok kişinin yararlandığı ödemeler hakkındaki detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sunulan destek paketi hakkında başvuru şartları şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
18 yaşını tamamlaması,
Hane içerisinde yaşayan kişilerin noter, memur, muhtar olarak görev alan bireyler olmaması,
Belirtilen başvuru şartlarını sağlayan vatandaşların başvuru işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden yapabileceği belirtildi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle yapılan destek ödemeleri için hanede yaşayan Kişi sayısına göre farklı tutarlardı ödeme yapılmaktadır. Vatandaşların aylık gelirleri baz alınarak yapılan ödemeler kapsamında yapılan ödeme tutarları şu şekildedir:

  • Hane geliri 450 TL ve altı olan ailelere 1.250 TL,
  • Hane geliri 450 TL ila 911,15 TL aralığında olan ailelere 1.110 TL,
  • Hane geliri 911,15 TL ila 1372,30 TL arasında olan ailelere 950 TL,
  • Hane geliri 1372,30 TL ve üzeri olan ailelere (2.835,90 TL’den az gelirin bulunması şartıyla) 850 TL ödeme yapılacaktır.

Destek ödemeleri 12 ay boyunca ailelerin hesaplarına yatırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.