Milyonlarca kişi paralarını geri alacak... O tarihten itibaren işlem yapılacak!

Milyonlarca kişi paralarını geri alacak... O tarihten itibaren işlem yapılacak!

Milyonlarca kişi paralarını geri alacak... O tarihten itibaren işlem yapılacak!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren uygulama o tarihten itibaren yürürlüğe gireceği duyuruldu. O kişiler içerde kalan paralarını geri alabilecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yeni dönemi resmi olarak başlıyor. 1 Temmuz 2024 itibarıyla katılımcılar için yeni bir değişikliğe gidileceği öngörülüyor. Yeni getirilecek düzenlemeyle birlikte hesaplarında biriken tutarların bir kısmını 1 Temmuz'dan itibaren çekebilecekleri belirtildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, eğitim, evlilik, konut alımı ve doğal afet gibi durumlar için sistemden çıkmayarak hesaplarındaki tutarların yüzde 50'sini çekebilecekleri açıklandı. Ayrıca, katılımcılar birikimlerinin yüzde 50’sini, devlet katkısı dahil olmak üzere çekme hakkına sahip olacaklardır.

Katılımcılar, birikimlerini çekmek istedikleri takdirde emeklilik şirketine başvurarak taleplerini iletebilecekleri ve bu şekilde paralarını çekebilecekleri belirtildi.

Kısmi parayı çekme şartlarına göre, birikimlerinin yüzde 50’sini çekmek isteyen vatandaşların en az 5 yıl sistemde kalmış olmaları ve aylık asgari ücretin en az 5 katı kadar katkı yapmış olmaları gerekiyor.

Ayrıca, birikimi çekmek isteyen vatandaşların konut alımı veya evlilik durumlarında başvuru yapabilmeleri için belirli belgeleri sunmaları gerekiyor. Konut alımı için başvuruda bulunanların, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alacakları doğrulama kodu içeren tapu belgesini sunmaları gerekecek.

Evlilik durumu için başvuruda bulunanların, şirketlere sunmak üzere e-Devlet üzerinden aldıkları ve doğrulama kodu içeren nüfus kayıt örneğini sunmaları önemlidir.

Konut alımı için gereken belge Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınacak doğrulama kodu içeren tapu belgesi iken, evlilik durumu için gereken belge ise e-Devlet üzerinden alınan ve doğrulama kodu içeren nüfus kayıt örneğidir. Bu belgeler kısmi ödemeyi almak için şirketlere sunulmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.