Milyonlarca emekliye az önce üzücü haber verildi! O ücret emekli maaşlarından kesilecek

Milyonlarca emekliye az önce üzücü haber verildi! O ücret emekli maaşlarından kesilecek

Milyonlarca emekliye az önce üzücü haber verildi! O ücret emekli maaşlarından kesilecek

Milyonlarca emekliye kötü haber verildi. O ücret emekli maaşlarından kesileceği duyuruldu. İşte detaylar...

Ocak ayında emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılmasına rağmen, 6 bin 700 TL ve altında maaş alan emekliler bu zamdan etkilenmediği için en düşük emekli aylığı 10 bin lira seviyesinde kaldı.

Emeklilerin maaşlarındaki enflasyon farkı nedeniyle yüzde 15,5 oranında bir azalma yaşandı. Temmuz ayında bu azalan miktar geri verileceği belirtildi. Ancak ekstra bir zam yapılacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, emekliler ve çalışanların maaşlarındaki erimeyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak hayat pahalılığına dikkat çekti.

İlgezdi, TÜİK'in enflasyon verilerinin makyajlı olduğunu iddia ederek 2023 yılı enflasyonunun gerçekte yüzde 64,77 olduğunu, buna rağmen en düşük emekli maaşlarına yüzde 33 oranında zam yapıldığını belirtti.

İlgezdi, "TÜİK gerçek enflasyonun yarısını açıklarken, en düşük emekli maaşlarına ise gerçek enflasyonun sadece dörtte biri kadar zam yapmışlardı. 2024'ün ilk 3 ayında ise emeklilerin cebinden bin 500 lira daha enflasyon nedeniyle eksildi" dedi.

İlgezdi, emeklilerin geçimlerinin giderek zorlaştığını ve hayat pahalılığı nedeniyle birçok emeklinin tekrar çalışmaya başladığını belirtti. Ayrıca, TÜİK'in enflasyon verilerine göre ocak ayından bugüne kadar emekli aylıklarının enflasyon karşısında 1500 TL değer kaybettiğini ifade etti. 10 bin liralık bir emekli aylığının 3 aylık enflasyona yenik düşerek alım gücünün 8500 liraya düştüğünü vurguladı.

İlgezdi, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın ara zam yapılmayacağını söylediği asgari ücretlinin, 2024'ün ilk üç ayında enflasyon nedeniyle cebinden 2 bin 550 lira kaybettiğini belirtti. Buna göre, 17 bin 2 lira olan asgari ücretin alım gücü ilk 3 ayda 14 bin 450 liraya düştü" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.