Hükümet zamlı 65 yaş aylığı engelli maaşı ve evde bakım parası ödeme tablosunu açıkladı...

Hükümet zamlı 65 yaş aylığı engelli maaşı ve evde bakım parası ödeme tablosunu açıkladı...

Hükümet zamlı 65 yaş aylığı engelli maaşı ve evde bakım parası ödeme tablosunu açıkladı...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ödemelerinin zamlı tutarları oldukça merak ediliyor. İşte 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ödemelerinin güncel ödemeleri…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan binlerce vatandaşa sosyal destek ödemesi gerçekleştirilirken 2024 yılıyla beraber tüm destek ödemeleri yeniden hesaplandı ve zam yapıldı.

Bakanlık tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerine 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı da dahil olurken, bu ödemelerin tutarlarının ne kadar olduğu ise vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor.

2023 yılının aralık ayından asgari ücret artışıyla beraber hem emekli hem de memur maaşlarına yüzde 49.25 zam yapıldı ve bu zamların ardından 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ödemelerine de artış yapılmış oldu.

Yeni zammın eklendiği 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı güncel tutarlarını ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, duyurmuştu.

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı güncel ödeme tutarları ne kadar oldu? Hesaplara hangi tutarlar yatacak? İşte detaylar...

Göktaş, sosyal destek ödemeleri hakkında yaptığı açıklamada maaşların yüzde 50 seviyesine kadar artırıldığını duyururken uygulanan zamların memur maaş katsayısı doğrultusunda yapıldığının da altını çizmişti.

HANGİ SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

65 yaş aylığı: 2023 yılında 2 bin 348 lira olan 65 yaş aylığı, Ocak 2024 zammıyla beraber 3 bin 504 liraya yükseltildi.

Evde bakım parası: 2023 yılında 5 bin 98 lira olarak hesaplara yatırılan evde bakım parası yeni yılın ilk zammıyla beraber 7 bin 508 lira olarak zamlandı.

Engelli maaşı: yeni yıldaki zammın ardından yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlara verilen sosyal destek 874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporuna sahip olan vatandaşlara verilen sosyal destek ödemesi de 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya yükseltildi.

Ayrıca aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 lira ile 1250 lira arasında ödeme yapılıyor.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zamların ardından sosyal yardım ödemelerinde de bir artış yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.