Bakanlıktan Yeni Yardım Duyurusu Geldi! 2.550 TL'lik Yardım Parası Ödenecek...

Bakanlıktan Yeni Yardım Duyurusu Geldi! 2.550 TL'lik Yardım Parası Ödenecek...

Bakanlık tarafından sağlama nakit para yardımı için detaylar belli oldu. 18-55 yaş aralığındaki vatandaşların banka hesaplarına 2.550 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Başvuru şartları açıklandı. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni ödemeler hakkında açıklamada bulundu. Nakit yardımı için başvuruda bulunacak vatandaşlar başvuru şartları hakkında araştırmalarını hızlandırdı. 18-55 yaş aralığında bulunan vatandaşların banka hesaplarına ödeme yapılacağı belirtildi. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

BAKANLIKTAN DESTEK ÖDEMESİ

Bakanlıktan herhangi bir sosyal yardım alan vatandaşların başvuru yapabileceği ödeme detayları belli oldu. Vatandaşların banka hesaplarına 2.550 TL nakit yardımı yapılacağı belirtilirken başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılacağı aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama kapsamında “İşe Yönlendirme Yardımı” başlığı altında başvuruda bulunan 18-55 yaş aralığındaki tüm vatandaşların ödemelerden yararlanabileceği söylendi. Başvurular kapsamında toplam 2.550 TL para yatırılacağı ifade edilirken 850 TL olarak yılda en fazla 3 kez ödeme yapılacağı vurgulandı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yapılan nakit yardımları ile birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması amaçlanırken kimlerin başvuruda bulunabileceği de merak konusu oldu. 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet eden vatandaşlar ödemelerden yararlanabilecek.

18-55 yaş aralığında olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarında çalışabilir olarak değerlendirilecek. İŞKUR'a bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları İŞKUR tarafından yapılan iş görüşmesi ile birlikte yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcısı İŞKUR aracılığı ile işe yönlendirildiği bilgisi Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yararlanabilir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetince bir yıl içerisinde en az 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla %10'u kadar yardım verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.