SON DAKİKA: Meteoroloji'den O illerimizde sel seli götürecek... Saat verildi hazır olun

SON DAKİKA: Meteoroloji'den O illerimizde sel seli götürecek... Saat verildi hazır olun

SON DAKİKA: Meteoroloji'den O illerimizde sel seli götürecek... Saat verildi hazır olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Nisan 2024 Pazar gününe dair hava durumu tahminlerini açıkladı. Rapora göre, batı bölgelerinde sıcaklıkların 2 ila 4 derece arasında düşeceği tahmin edilirken, kuvvetli yağış uyarısı yapılan illerde sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Osmaniye çevresi, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Edirne ve Kırklareli çevrelerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Bu nedenle sel, su baskını ve benzeri olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) beklenmektedir. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanların çığ riski nedeniyle dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Marmara Bölgesi'nde hava kısmen bulutlu olup, batı kesimlerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış olabilir.

Ege Bölgesi'nde ise hava genel olarak kısmen ve az bulutlu geçecek.

Akdeniz Bölgesi'nde, Osmaniye çevresi ile Kahramanmaraş ve Hatay'ın batısı ile Adana'nın kuzey ve doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumu kısmen ve az bulutlu olacak.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde kısmen ve az bulutlu hava bekleniyor. Güneybatı rüzgarının kuvvetli (40-70 km/saat) şekilde esmesi öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, hava kısmen çok bulutlu olacak ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi mevcut.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava kısmen çok bulutlu olup, doğu kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var. Bölgenin eğimli yamaçlarındaki yüksek kar örtüsüne sahip alanlarda çığ tehlikesi bulunabilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava genel olarak açık ve az bulutlu olmakla birlikte, doğusu zamanla çok bulutlu hale gelebilir. Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.