Hafta Sonu Altında Sürpriz Yükseliş! 13 Mart 2023 Altın Güne Nasıl Başladı? Gram, Çeyrek, Tam Altın Fiyatları Ne Kadar?

Döviz kuru ve altında yaşanan dalgalanma devam ederken, ünlü ekonomist İslam Memiş'ten dikkat çeken bir uyarı geldi. Memiş; döviz, gümüş ve gram altında yaşanan hareketliliğe ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın piyasalarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Memiş, sosyal medya hesabından paylaştığı "Ev, dolar, altın, gümüş herşeye dair!" videosunda konuya ilişkin soruları cevapladı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, şunları söyledi:

Bu haftayı nasıl geride bırakıyoruz. Önemli bir veri açıklandı, piyasa nasıl şekillenir? Altın ve gümüş fiyatlarında düşüşler mi, yükselişler mi olacak?

BORSA YORUMU

Borsa İstanbul yüzde 1.13'lük değer kaybıyla haftayı tamamladı. Dar bant aralığına sıkıştı. 4950 seviyesiyle alakalı öngörüm devam ediyor. Yukarıda direnç seviyelerinde takılı kalıyor. Kısa vade için 5000 puan altı sarkmalar beni şaşırtmaz.

DOLARA DİKKAT ÇEKTİ

Dolar kuru serbest piyasalarda 19.15-19.19 aralığında. Yüksek fiyatlama var çünkü dolar endeksi ataklar gerçekleşti. Ancak ekranlarda 19 lira seviyesinin altında hala. Bu hafta dolar TL'de yabancı kurum ve kuruluşlardan veya şirketlerden çeşitli haber akışları geliyor. Siyasi istikrarda bir değişiklik olursa, muhalefet iktidar olursa dolar TL kuru 15 olur, mevcut hükümet devam ederse kur baskılanmaya devam eder gibi akışlar geliyor. Bugün resmi olarak 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçim onaylandı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçimlere kadar da şirketlerin veya aracı kurumların görüşleri, tahminleri, öngörüleri açıklanacaktır. Geçen yıl dolar tarafında sert düşüş olacak diye dedikodular vardı. Kanmayın, dikkat edin uyarılarım vardı. Aynı şekilde bugün dolar tarafında dolar 15 lira olacakmış dedikodusuna da gaza gelmeyin diyorum. Bugünkü ekonomik koşullarda mümkün değil. 20 lira üzerinde beklentim hala devam ediyor. Şu parti veya şu lider kazanırsa sert şekilde gerileyecek, şu kazanırsa stabil olacak şeklinde ben inanmıyorum. Deprem felaketiyle birlikte Türkiye ekonomisinde ciddi anlamda bir maliyet oluştu. O yüzden en 15 lira ne 20 lira üzerinde çıkmayacak gibi bir öngörüm yok. 23-24 lira seviyesindeki beklentimi devam ettiriyorum. Bu baskılanma seçimlerden sonra devam eder vs. bunları ayrı tartışmak lazım. Ne kadar çok baskılarsanız patlaması o kadar hızlı olur. Dövize ihtiyacınız varsa, dövizle ticaret yapıyorsanız kenarda bekleyenler zarar eder. İhtiyacı olanların tekrar düşünmesi lazım. Düşüş yönümde öngörüm yok. Yükseliş yönündeki öngörüm de devam ediyor. Mayısa kadar çok şeyler söyleyecekler.

Euro TL'de yükselişle kapatıyoruz. Serbest piyasalarda 20.39-47 lira geniş bir bant aralığı var. Bir ülkenin kağıt parasına yatırım yapılacaksa bunun adı dolar değil, euro olmalı. Euro'nun getirisi dolara kıyasla daha fazla olacaktır. Her düşüşü euro tarafında alım fırsatı olarak değerlendiriyorum. Euro dolar paritesinde yaz aylarında 1.15'e kadar yükseliş görmemiz muhtemel olacaktır.

GRAM ALTIN VE GÜMÜŞ BEKLENTİSİ

Gram altın TL'de bu hafta düşüşler gördük. 1100 lira ekranlarda. Serbest piyasalada 1128 lira seviyesindeydi. 30 lira makas aralığı var. Aman gaza gelmeyin, zarar ederseniz, 1100 diye bir gram altın ne bankalarda ne kuyumcularda yok. Orta ve uzun vade yatırım yapacak arkadaşlarımız da buyrun size fırsat. Ons altındaki gerilemeden dolayı bu düşüşler fırsattır. Bu düşüşler kalıcı olmayacaktır. Alım fırsatı olarak bu süreci değerlendirmek gerekiyor. Gün içinde gram altın TL 1159'a (10 Mart Cuma) kadar yükseldi. Gram altın lira 1157 lira. 1165'e de satın alabilirsiniz, dikkat edin, düşük bir fiyat yok. Hızlı şekilde kayıplarını geri aldı haftanın son işlem gününde. Çünkü ABD'de Tarım Dışı İstihdam Verisi açıklandı. 311 bin oldu beklentinin üzerinde. İş gücüne katılım yüzde 62.5'e yükseldi. ABD'de açıklanan veri beklentinin üzerinde gelince, dolar endeksinde gerileme gördük. Altın ons, altın gram, gümüş ons ve gümüş gramda yükselişler gördük. Paritede yükselişler gördük. Eğer beklenti 205 binin altında açıklansaydı, bu sefer dolarda hızlı yükseliş görülürdü, altın, gümüş gramında sert düşüşler görürdük. Her düşüşü altın tarafında bir alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor. Bu yıl için beklentimizde değişiklik yok. 1450, devamında 1550 olarak agresif yükselişler devam edecek.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? (10 MART 2023 CUMA)

Altın fiyatları, 10 Mart 2023 Cuma günü kırmızı ve aşağı yönlü ibreyi gösteriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.115,80 TL'den yapan gram altın bugün 1.114,36 TL alış, 1.114.53 TL satış fiyatından işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 7,439,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 7.346,00 liradan alınıyor, 7.428,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 3.734.00 TL üzerinden yapan yarım altın 3.684,00 liradan alınıyor, 3.728,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 1.867,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 10 Mart itibariyle 1.843,00 liradan alınıyor, 1.865,00 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Tam altın 10 Mart günü 7.360,00 TL alış, 7,438,00 TL satış fiyatından el değiştiriyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN O SEVİYEYİ İŞARET ETTİ!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Senol Kaan'dan kritik altın analizi geldi. Uzman isim o seviyeyi işaret etti ve 'Bu haftayı sakin geçirmemiz gerekiyor' açıklamasını yaptı.

"PANİK VE STRES OLDUĞUMUZ AN YANLIŞ İŞLEMLERDE BULUNABİLİRİZ"

1.816 dolar bölgesinde dolaşan ons altın fiyatları hızlı bir erime yaşadı. Senol Kaan 'Özellikle Fed Başkanı'nın yaptığı açıklamalara bakılarak bir yol haritası belirlenecek ise ABD tarafında faiz artışlarının devam edeceği sonucunu çıkarıyoruz. Bu yüzden özellikle bu haftayı sakin bir şekilde atlatmaya çalışmamız gerekiyor. Panik ve stres olduğumuz andan itibaren yanlış işlemlerde bulunabiliriz.' açıklamasını yaptı.

Günlük analizde genel trendin pozitif olduğunu dile getiren Kaan, 'Geri çekilmeler olabilir özellikle bu hafta hareketlilik olacağını unutmayın' uyarısını yaptı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Finans Haberleri

Bakan Işıkhan canlı yayında Asgari ücrete ara zam için net konuştu: Meclis'te harekete geçildi
DİKKAT: 65 yaş maaşı, engelli aylığı ve evde bakım yardımı ödeme tutarları ne kadar?
1800 günle malulen emeklilik için SGK şartlar açıklandı! İşte erken emeklilik detayları
Kredi kartı kullanıcıları DİKKAT: 4 kısıtlama birden gelecek
MilyonlMilyonlarca emeklinin beklearca emeklinin beklediği müjdeyi açıkladı! Emekli maaşlarına seyyanen zam miktarı ortaya çıktı