Ramazanda Yumurtaya ZAM! 1 Koli Yumurta Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Ramazanda Yumurtaya ZAM! 1 Koli Yumurta Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Son zamanlarda Yumurta fiyatlarındaki rekor kıran zamların ardından, günlük beslenmesinde yer alması gereken temel protein kaynağı artık lüks haline geldi.

Tavuk gribi nedeniyle Afyonkarahisar ve Denizli'deki tavuk çiftliklerinde toplam 6.5 milyon tavuğun telef oldu. Tavuk çiftliklerindeki kuş gribi sebebiyle telef olan milyonlarca tavuk, yumurta fiyatlarında rekor zam yapılmasına neden oldu. Ayrıca yem fiyatlarındaki artış da, tavuk üreticilerinin maliyetlerini yükselterek, yumurta fiyatlarını etkiledi. Kuş gribinin artması ve tavukların telef olması hem organik hem de gezen tavuk yumurtalarına olan talebi arttırdı. Bu da vatandaşlar için yumurtanın daha da pahalı hale gelmesi demektir.

Tavuk gribi nedeniyle yumurtaların fiyatlarının artması aynı zamanda et fiyatlarını olduğu gibi da etkiledi.

30’LU KOLİLERDE 90 TL'LİK ETİKETLER

Tavuk çiftliklerindeki kuş gribi salgınına ek olarak yem fiyatlarındaki artış da yumurta fiyatlarınaeklendi. Marketlerde satılan 30'lu yumurta kolileri 70 TL'yi geçerken, organik ve gezen tavuk yumurtaları ise 75 TL ile 90 TL arasında arasında değişiyor. İndirimler dahi fiyatları 65 TL'nin altına düşürmeye yetmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.