Yapay Zeka Destekli Yeni Trayıcı Tanıtıldı! Opera One Özellikleri Nedir?

Yapay Zeka Destekli Yeni Trayıcı Tanıtıldı! Opera One Özellikleri Nedir?

Opera'nın bu yılın sonlarına doğru çıkacak olan yeniden tasarlanmış tarayıcısının erken erişim sürümü olarak çıktı. İşte özellikleri.

Opera, bu yıl içinde tüm platformlar için piyasaya sürmeyi planladığı tamamen yeniden tasarlanmış tarayıcısının erken erişim sürümünü yayınladı. Opera One olarak adlandırılan bu sürüm, kenar çubuğunda ve adres çubuğunda gelecekteki üretken yapay zeka özellikleri ve uzantıları için bol miktarda açık alan ile daha temiz bir görünüme sahip olacak şekilde tasarlandı. Opera, "sekme adaları" olarak adlandırdığı yeni bir dizi özelliği etkinleştirmek için tarayıcıya yeni bir çok iş parçacıklı birleştirici ve yeni modüler tasarım ilkelerini uyguladığını söylüyor.

Tarayıcı, kullanıcıların açtıkları web sitelerini içeriklerine göre otomatik ve sezgisel olarak gruplandırma özelliğine sahip. Örneğin, menüler ve restoran detayları içeren tüm sayfaları bir adada, Google Docs içeren tüm sekmeleri ise başka bir adada açacak. Amaç, kafa karışıklığını azaltmak ve ister iş için ister kişisel bir şey için olsun, görevler arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak. Görünüşe göre Opera bir araştırma yapmış ve kullanıcıların sahip oldukları sekme sayısından bunaldıklarını ve tarayıcılarının onlar için daha fazlasını yapmasını istediklerini tespit etmiş. Bu Opera'nın bu soruna cevabıdır.

Tarayıcı kendi başına sekme adaları oluşturabilecek şekilde tasarlanmış olsa da, kullanıcılar sayfaları manuel olarak da gruplayabiliyor. Sekmeleri adalar arasında sürükleyip bırakabilir ya da CTRL veya Command tuşuna basıp "sekme adası oluştur" seçeneğine sağ tıklamadan önce gruplamak istedikleri web sitelerine tıklayarak yeni bir tane oluşturabilirler. Opera, sekme adalarını, açıkça ayırt edilebilen ada sınırları ve renk pazarları ile modüler tasarım stratejisinin ilk tezahürü olarak görüyor, bu nedenle muhtemelen benzer şekilde tasarlanmış daha fazla özellik bekleyebiliriz.

Sekme adalarına ek olarak, Opera One varsayılan olarak ChatGPT, ChatSonic ve AI Prompts etkinleştirilmiş olarak geliyor. Hatırlayacak olursanız, şirket Mart ayında AI sohbet robotları için kenar çubuğu entegrasyonunu tanıtmış ve kullanıcıların bunları tarayıcı içinde ayrı bir pencerede hızlı bir şekilde başlatmasına olanak tanımıştı. Bu arada, AI Prompts özelliği, kullanıcıların sayfadaki metni dönüştürmek için sohbet botlarını kullanabilecekleri farklı yollar öneriyor; örneğin bir metin parçasını pembe dizi diyaloğuna dönüştürmek veya test soruları oluşturmak için metinden bilgi çıkarmak gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.