Windows 11 Kullanıcılarını İlgilendiriyor! Not Defteri Sekme Haline Getiriliyor...

Windows 11 Kullanıcılarını İlgilendiriyor! Not Defteri Sekme Haline Getiriliyor...

Microsoft, Windows 11'de Not Defteri'ndeki sekmeleri test etmeye resmen başladı. Birkaç ay önce Dosya Gezgini'nden sonra teknoloji devi şimdi de bu özelliği diğer yazılımlara yaymak istiyor.

Microsoft'un Windows 11'de Not Defteri uygulamasında büyük bir değişiklik yapmaya hazırlandığını birkaç gündür biliyorduk. Twitter'da bir Microsoft çalışanı, Not Defteri'nin sekmeli yeni bir arayüzünü gösteren gizli bir sürümünün ekran görüntüsünü paylaştı.

Şimdi Microsoft nihayet bu özelliği resmileştirdi. Şirket, Dev kanalındaki yeni bir güncellemede (sürüm 25281) Windows Insider'larla Not Defteri sekmelerini test etmeye başladı.

Not Defteri yeni ve daha kullanışlı bir tasarıma kavuşuyor

Microsoft, Not Defteri'ndeki sekmelerin "topluluk tarafından çok talep edilen bir özellik" olduğunu söyledi. Sekmeler, içerdikleri içeriğe göre otomatik olarak adlandırılır, böylece sekmeleri değiştirdiğinizde onları kolayca tanımlayabilirsiniz.

Bu özellik, göründüğünden çok daha fazla olanak sunuyor. Uygulama artık bir sekmeyi ayrı bir pencereye sürüklemeyi destekliyor ve yeni bir ayar da kullanıcıların dosyaların varsayılan olarak yeni bir sekmede mi yoksa yeni bir pencerede mi açılacağını seçmelerine olanak tanıyor.

Ancak şimdilik Microsoft, Not Defteri'nin bu yeni taslak sürümünde klavye kısayolları ve performans sorunları da dahil olmak üzere bazı hatalar olabileceği konusunda uyarıyor. Şirket, bu sorunları önümüzdeki haftalarda, bu uygulamanın dünyanın geri kalanı için yeniden tasarlanmasının resmi lansmanından önce düzeltmeyi planladığını söylüyor. Her zamanki gibi, Microsoft'un ekipleri Insider'lar tarafından bildirilecek tüm hataları düzeltmeyi başarırken, en az birkaç ay boyunca herkese sunulmaması bekleniyor.

Dev Channel Insider'lar için 25281 derlemesindeki bir diğer önemli değişiklik, işletim sisteminin genel tasarımına daha iyi uyan yeniden tasarlanmış bir grafik ayarları sayfasıdır. Microsoft ayrıca sistem tepsisindeki yazıcı simgesini diğer Windows 11 simgeleriyle daha tutarlı hale getirmek için yeniden tasarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.