TikTok'tan Onaylandı! Çalışanlardan Platform İçin Karar Geldi...

TikTok'tan Onaylandı! Çalışanlardan Platform İçin Karar Geldi...

TikTok, bazı çalışanların platformdaki videoları artırabileceğini doğruladı. Forbes'a göre, uygulamanın amacı "yeni ortaya çıkan ünlüleri ve yaratıcıları topluma tanıtmak".

ABD yayınında yer alan makalede, Sizin İçin sekmesinden içerik seçmek için "Isıtma" kullanımı vurgulanıyor. Bu, algoritma tarafından seçilen malzemeye paralel olarak görünümlerin artmasına yardımcı olur.

TikTok sözcüsü Jamie Favazza, Heating'in "içerik çeşitliliğini" teşvik etmeye yardımcı olduğunu açıklıyor. Böylece, katkıda bulunanların seçimi, beslemelerin o anın en popüler trendleri tarafından ele geçirilmesini önler.

Temsilci, Sizin İçin akışındaki videoların "yalnızca %0,002'sinin" çalışanlar tarafından seçildiğini belirtiyor. Bununla birlikte, Forbes tarafından elde edilen şirket içi raporlar, "hararetli içeriğin" toplam günlük video görüntülemelerinin %2'sine kadarını oluşturduğunu göstermektedir.

Ayrıca, TikTok destekli materyaller, sponsorlu yayınlarda olduğu gibi herhangi bir özel etiketleme taşımaz. Böylece içerik, sosyal ağın algoritması tarafından seçilen herhangi bir yayın olarak görünür.

Azaltılmış organik erişim

Forbes makalesi, birkaç yıldır dolaşımda olan söylentilere güç veriyor. Davada TikTok'un, politikacıları ve müzik şirketlerini markalarını tanıtmak üzere platformu benimsemeye ikna etmek için güçlendirilmiş içerik kullanma sözü verdiği bildirildi.

Bu aynı zamanda sosyal ağın "kazananları ve kaybedenleri" seçerek organik erişimi azaltıyor olabileceğini gösteriyor. Yayına göre, çalışanların arkadaşlarından, ortaklarından ve hatta kişisel profillerinden videoları artırdığı "kaza" raporları var.

Uzun vadede, güçlendirilmiş içerikle ilgili şeffaflık eksikliği, içerik oluşturucuların TikTok'a olan ilgisini kaybetmesine neden olabilir. Sonuçta, Isıtma kullanımı hangi videoların organik olarak viral hale geldiğini ölçmeyi zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.