Instagram Kullanıcıları Müjde!  İçerik Üreticilerinin Büyümesi İçin Yayın Kanalları Sağlayacak...

Instagram Kullanıcıları Müjde! İçerik Üreticilerinin Büyümesi İçin Yayın Kanalları Sağlayacak...

Zuckerberg duyuruyu Meta kanalını kullanarak kendisi yaptı.

Meta, Instagram'da içerik oluşturucuların takipçileriyle geniş ölçekte doğrudan etkileşim kurmalarını sağlayacak bire çok mesajlaşma aracı olan yeni yayın kanallarını tanıttı.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg duyuruyu sosyal ağ platformunda kendi "Meta Kanalı" ile yaptı.

Şirket Perşembe günü yayınladığı bir BiBlog yazısında, "İçerik oluşturucular ayrıca en son güncellemelerini ve sahne arkası anlarını paylaşmak için sesli notları kullanabilir ve hatta hayran geri bildirimlerini kitleselleştirmek için anketler oluşturabilirler" dedi.

Bununla birlikte, yayın kanallarında yalnızca içerik oluşturucular mesaj gönderebilir ve takipçiler içeriğe tepki verebilir ve anketlerde oy kullanabilir.

Şirket ayrıca, önümüzdeki aylarda bu kanallara, yaklaşan işbirliklerini tartışmak için başka bir içerik oluşturucuyu kanala getirme, "bana bir şey sor" için kitle kaynaklı sorular ve çok daha fazlası gibi daha fazla özellik ekleneceğini belirtti.

Bir içerik oluşturucu yayın kanallarına erişim sağladığında ve Instagram gelen kutusundan ilk mesajı gönderdiğinde, takipçileri kanala katılmaları için tek seferlik bir bildirim alacaklar."

Dahası, takipçiler bu kanalları istedikleri zaman terk edebilir veya sessize alabilir ve içerik oluşturuculardan gelen bildirimleri de kontrol edebilirler.

İçerik oluşturucular ayrıca Hikayeler'de "kanala katıl" etiketini kullanarak takipçilerini katılmaya teşvik edebilirler.

Meta, "Şu anda ABD'deki bir avuç içerik oluşturucuyla yayın kanallarını test ediyoruz ve önümüzdeki aylarda genişletmeyi planlıyoruz" dedi.

"Önümüzdeki aylarda Messenger'da ve Facebook'ta yayın kanallarını test edeceğiz" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.