Elon Musk Yeni Bir Kasaba Kuruyor! Çalışanları Yarışacak...

Elon Musk Yeni Bir Kasaba Kuruyor! Çalışanları Yarışacak...

The Wall Street Journal'a göre Elon Musk, Tesla, Boring ve SpaceX çalışanlarının ikamet edebileceği Snailbrook adında bir şirket kasabası oluşturmak için çalışıyor. Önerilen kasaba Austin, Teksas'tan yaklaşık 35 mil uzaklıkta yer alacak.

Yayın tarafından elde edilen belgeler, Bastrop County'de Boring ve SpaceX tesislerine bitişik 110 konut inşa etme planlarını detaylandırıyor. Rapor, Boring personelinin bir önceki yıl konut başvurusunda bulunmaya teşvik edildiğini ve kiraların iki ya da üç yatak odalı bir ev için aylık yaklaşık 800 dolardan başlamasının beklendiğini ortaya koyuyor.

Bu rakam, yakındaki Bastrop kasabasında aylık yaklaşık 2.200 dolar olan ortalama kira bedelinin altında kalacaktır.

Bununla birlikte, çalışanların Snailbrook'ta ikamet etmeleri halinde, Musk'a daha da bağımlı hale geleceklerdir. Şirketlerinden maaş almanın yanı sıra ona kira da ödeyeceklerdi. Rapora göre, Boring'den kovulmaları ya da şirketten ayrılmaları halinde 30 gün içinde mülkü boşaltmaları gerekecek.

Tesla'nın Teksas Gigafactory'sinin Bastrop kasabasından arabayla sadece yarım saat uzaklıkta olduğu göz önüne alındığında, teklif Musk'ın diğer firmalarındaki çalışanların Snailbrook'ta konaklama için başvurma potansiyelini de içeriyor.

Kasaba için yapılan planlar arasında bir konutun 15 öğrenciye kadar eğitim verebilecek bir Montessori okuluna dönüştürülmesinin yanı sıra şirketleşme potansiyeli de yer alıyor. Bu sonuncusu Musk'a topluluk için belirli kurallar koyma olanağı verecek ve bu da bir belediye başkanlığı seçimi yapılmasını gerektirecek.

Kayıtlara göre Musk'a bağlı kişiler son yıllarda Austin bölgesinde 3.500 dönümden fazla arazi satın aldı.

WSJ, geçen yıl Musk, mimari tasarımcısı, eski ortağı Grimes ve Ye'nin (Kanye West olarak da bilinir) önerilen kasaba için beyin fırtınası yapmak üzere birçok kez görüşmeler yaptığını, ancak bu görüşmelerden kesin bir sonuç çıkmadığını bildirdi.

Bu arada, civarda yaşayanlar girişimlerin potansiyel çevresel etkileri konusunda endişelerini dile getirdiler. The Journal, Boring'in her gün 140.000 galona kadar endüstriyel atık suyu Colorado Nehri'ne boşaltmak için izin başvurusunda bulunduğunu vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.