Chrome Duyurdu! Sadece Bazı Siteler İçin Uzantıları Devre Dışı Olacak...

Chrome Duyurdu! Sadece Bazı Siteler İçin Uzantıları Devre Dışı Olacak...

Google, uzantıları seven Chrome kullanıcılarının hayatını çok daha kolay hale getirmeye hazırlanıyor. Gerçekten de Mountain View şirketinin, kullanıcıların siteye bağlı olarak uzantılarını etkinleştirmelerine ve devre dışı bırakmalarına olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Ancak, genel kamuoyuna dağıtılmaya hazır görünmüyor.

Chrome'un birkaç yıldır dünyanın en popüler tarayıcısı olması boşuna değil. Tarayıcı düzenli olarak yeni özelliklerle güncelleniyor ve bu güncellemelerin görülmeye değer olmadığı nadirdir. Bugün bir Reddit üyesi tarafından keşfedilenin pek çok kişinin ilgisini çekeceğine bahse gireriz.

Rakipleri gibi Chrome da deneyimini tamamlayan çok sayıda uzantı sunuyor. Bu uzantılar çok özel ihtiyaçları karşılayabilse de, boyut sınırlamasının kurbanı olurlar. Hangi sitelerde aktif olduklarına karar vermek mümkün değildir. Gerçekten de, bir uzantı bir sitede çok yararlı olabilir ve tersine, başka bir sitede devre dışı bırakılabilir.

Chrome uzantı severlerin hayatını kolaylaştıracak

Daha da kötüsü, bazı uzantılar bir sitenin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Devre dışı bırakmak için, bunu diğer tüm siteler için yapmanız ve bu nedenle başka bir siteyi ziyaret ettiğinizde yeniden etkinleştirmeniz gerekir. Pek pratik değil o zaman. Google belli ki bunun farkında, çünkü Reddit'te Leopeva64-2 adlı kullanıcı çok umut verici yeni bir özellik keşfetti.

Aynı konuda: Android'de Chrome artık aynı anda birden fazla pencere açmanıza izin veriyor

Bu kullanıcı, bu özellik sayesinde belirli bir uzantıyı yalnızca belirli bir sayfada devre dışı bırakmanın mümkün olduğunu göstermektedir. Başka bir siteye geçildiğinde uzantı tekrar aktif olur. Bu anlamda, Edge'de bulunan ve belirli sitelerdeki uzantıları "duraklatmanıza" olanak tanıyan özelliğe benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.