Apple Kullanıcılarını Heyecanlandıran Haber! Dokunmatik Ekranlı Mac Çalışmaları Sürdürülüyor...

Apple Kullanıcılarını Heyecanlandıran Haber! Dokunmatik Ekranlı Mac Çalışmaları Sürdürülüyor...

Apple uzun bir süre boyunca dokunmatik ekranları Mac'lerine entegre etmeyi reddetti. Apple'ın kurucusu Steve Jobs 2010 yılında Mac'lere dokunmatik ekran eklemenin "ergonomik açıdan korkunç" olduğunu söylemişti.

2012 yılında Apple CEO'su Tim Cook tablet ve dizüstü bilgisayarların bir araya getirilmesini tost makinesi ve buzdolabının birleştirilmesine benzetmişti. O zamanlar "Bir tost makinesi ve buzdolabını birleştirebilirsiniz, ancak bu şeyler muhtemelen kullanıcı için hoş olmayacaktır" demişti.

Görünüşe göre Apple on yıldan uzun bir süre sonra bu açıklamalarından geri adım atıyor, zira şirketin Mac serisine dokunmatik ekranlar eklemek için çalıştığı bildiriliyor. Bloomberg'in konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, birçok Apple mühendisi projede yer alıyor ve bu da şirketin dokunmatik olarak kontrol edilebilen Mac'ler üretmeyi ciddi olarak düşündüğünü gösteriyor.

Apple, MacBook Pro'nun daha büyük bir güncellemesinin bir parçası olarak 2025 yılında piyasaya sürmeyi planladığı ilk dokunmatik ekranlı Mac'i için geleneksel bir dizüstü bilgisayar tasarımını korumak istiyor. Büyük olasılıkla geleneksel bir trackpad ve klavye de içerecek olan dizüstü bilgisayarın ekranı, iPhone ve iPad'lerde olduğu gibi dokunmatik giriş ve hareketleri destekleyecek. Dokunmatik desteği zaman içinde diğer Mac modellerine de genişletilebilir.

MacBook Pro'nun yenilenmesine paralel olarak Cupertinolu teknoloji devi, ekranlarında organik ışık yayan diyot (OLED) kullanmayı da planlıyor. Şirket şu anda Mac'lerinde sıvı kristal ekranlar kullanıyor. Apple Watches Watch ve iPhone'larda ise halihazırda OLED kullanılıyor. OLED ekranlı ilk iPad Pro'nun da 2024 yılının ilk yarısında piyasaya sürüleceği bildiriliyor.

Apple'ın dokunmatik ekranlar konusundaki u dönüşüne rağmen, şirket iPad ve Mac işletim sistemlerini birleştirmek için aktif olarak çalışmıyor. İlk dokunmatik ekranlı Mac'lerin hala macOS çalıştıracağı bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.