Kar Geliyor! Meteoroloji Uyardı: Kar Kalınlığı 20 cm Aşacak! Hazırlığınızı Yapın...

Kar Geliyor! Meteoroloji Uyardı: Kar Kalınlığı 20 cm Aşacak! Hazırlığınızı Yapın...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'u yoğun şekilde etkileyecek kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan ise yaşanacak kar yağışı nedeniyle okul tatilinin uzayabileceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 21 il için yağış uyarısı yapılırken, İstanbul genelinde de özellikle cumartesi, pazar ve pazartesi günleri etkili olacak bir kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, kar yağışının salı günü de meydana gelebileceğini belirterek "Okul tatili uzayabilir" uyarısında bulundu.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ GEÇECEK

Kutuplardan gelen soğuk hava dalgası Türkiye genelinde etkisini göstermeye devam ederken birçok ilde de kar yağışı görülmeye başlandı. İstanbul'un da çeşitli ilçelerinde görülen kar yağışının ne zaman şiddetleneceği ve hangi günler yağacağı merak konusu oldu.

Cumartesi ve pazar günü İstanbul'a şiddetli kar beklendiğini ifade eden Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, Arnavutköy'de kar kalınlığının 20 santimetreyi geçebileceği uyarısında bulundu.

Öztel, hava durumu ve İstanbul'u esir alacak kar yağışı hakkında "Bu kar kalınlığı kaç saatte oluşacak bu önemli. Bu kar 3 saatte yağarsa çok daha fazla kişi etkilenecek. İstanbul'da pazar ve pazartesi günü de kar yağacak. Ancak pazartesi ve salı gününün toplamı 20 santimi bulacak. Pazar ve pazartesinin ilk 12 saati en çok yağışı alacak İstanbul. Okulların tatil olup olmayacağı; cuma ve cumartesi günkü hava raporlarına göre belli olacak." ifadelerini kullandı.

"GÖZ GÖZÜ GÖRMEYEBİLİR"

"İstanbul'un en soğuk ilçesi dün gece -1 ile Silivri oldu. Şişli, Maslak, Maltepe, Aydos gibi yerlerde 1-1.5 derece bile olsa kar yere ulaşabiliyor. Biraz daha soğuk olursa hava, -2'ye bütün ilçelerde bir düşsek o zaman göz gözü kardan görmez. Yakında buna benzer bir tahmin var. Perşembe günü (bugün) bir ısınacağız. Lodoslu bir halimiz var. Cuma günü soğuğu hissedeceğiz. Cumartesi ve pazar günü ise nihayet Bursa ile birlikte İstanbul'da kar bekleniyor. Bursa Uludağ'da 1 metre kar tahmin ediliyor. İstanbul'da ise Arnavutköy'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşacak.

"PAZAR VE PAZARTESİ GÜNÜ KAR YAĞACAK"

Bu kar kalınlığı kaç saatte oluşacak bu önemli. Bu kar 3 saatte yağarsa çok daha fazla kişi etkilenecek. İstanbul'da pazar ve pazartesi günü de kar yağacak. Ancak pazartesi ve salı gününün toplamı 20 santimi bulacak.

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Buzlanma yüzünden ulaşımda dert yaşanabilir. Pazar ve pazartesinin ilk 12 saati en çok yağışı alacak İstanbul. Okulların tatil olup olmayacağı; cuma ve cumartesi günkü hava raporlarına göre belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.