Hükümet Resmen Duyurdu! Sigorta Girişi Olan Herkese 650 TL Ödenecek! Devlet Para Yardımı Ne Kadar?

Hükümet Resmen Duyurdu! Sigorta Girişi Olan Herkese 650 TL Ödenecek! Devlet Para Yardımı Ne Kadar?

Eşi Vefat Eden Kadınlara Devlet Para Yardımı Ne Kadar sorusuna göz atarken bilmemiz gereken başka şeyler de var. Kocası vefat etmiş olan kadınlara devlet pek çok destek sağlamaktadır.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Devlet Para Yardımı Ne Kadar sorusuna göz atarken bilmemiz gereken başka şeyler de var. Kocası vefat etmiş olan kadınlara devlet pek çok destek sağlamaktadır. Bu destekler para ve sosyal güvenceyi kapsamaktadır. Ama esi vefat eden kadınlar, maalesef bu haklardan habersiz olabiliyorlar. O yüzden  eşi vefat eden kadınlara devlet para yardımı ne kadar diye bilgilendirme yapmak istedik.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Eşi vefat eden kadınlara para yardımı başvurusu için, kadınların T.C Kimlik Fotokopisi ve başvuru dilekçesi hazırlamaları gerekmektedir.

Başvuru Yapılacak Yerler

Bu yardımdan yararlanmak isteyenler, ikamet ettikleri yerdeki SYD Vakıflarına başvuru yapmalılardır. Başka başvuru yapılabilecek kurumlar ise, e-devlet, Sivil Toplum Kurulumları, Belediyeler ve Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kurumlardırlar.

Yardımdan Yararlanmak İçin Gerekli Koşullar

EVEK para yardımı almak için kadının nikâhlı eşi vefat etmiş olmalıdır ve şimdiki medeni durumu evli olmamalıdır. Şahsın kendisi ya da içinde bulunduğu evdeki herhangi bir kişi sosyal güvenlik kuruluşlarına bağlı olmamalı veya yardım almamalıdır. Vakıf Mütevelli Heyeti kişinin maddi durumun kötü olup, muhtaç durumda olduğunu tespit etmelidir.

Yardım Parası Tutarı

Eşivefat eden kadınlara devlet para yardımı ne kadar diye sorarsanız, başvuru talebi oluşturduğunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kuruluşu tarafından kabul edildiği taktirde, bu kadınlara dul maaşı bağlanmaktadır. Bu maaş 2 ayda bir olarak verilmektedir ve toplam 650 TL değerindedir.

Kocası ölen kadınlara yardım parası, kocalarının son çalışmış olduğu kuruluşun, prim gün sayısı yeterli miktarda dolmuş ise vefat aylığına tabi görülecekler ve eğer ölen koca emekli olduysa, emekli maaşının bir kısmı dul maaşı olarak verilecektir.

Dul maaşı, yetim aylığı, ölüm aylığı, belediyelerden talep edilebilecek para yardımları ve Sivil Toplum Kuruluşlar yardımları, eşi vefat eden kadınların yararlanabilecekleri EVEK dışı yardımlar olarak bilinmekteler. Eşi vefat eden kadınlar ayrıca ölen babasının da emekli aylığını alabilirler. Böylece eşi vefat eden kadınlara devlet para yardımı ne kadar öğrenmiş bulunmaktayız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.