10 İlde Büyük Deprem Yaşandı! Ölü ve Yaralılar Var...

10 İlde Büyük Deprem Yaşandı! Ölü ve Yaralılar Var...

Türkiye'yi deprem fırtınası vurdu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede çok sayıda deprem oldu. Türkiye'nin büyük bölümünde hissedilen depremlerde valilerden yapılan açıklamaya göre, ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD can kaybı sayısını açıkladı.

AFAD açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır.

Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremle sallandı.Türkiye'yi deprem fırtınası vurdu. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te art arda meydana gelen depremler Türkiye'nin büyük bölümünde hissedildi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su "6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı" dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı" açıklaması yaptı.,

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.4'lük depremin ardından AFAD'tan can kaybına ilişkin açıklama geldi.

22 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ! ULUSLARARASI ALARM İLAN EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından aralarında 6.6 büyüklüğünde depremin de olduğu 22 artçının meydana geldiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Ekipler teyakkuz halinde, 4. seviye alarm koyduk. Bu uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.

10 İLDE ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis illerinde şiddetli şekilde hissedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.