Asgari ücretle çalışana REKOR ZAM AÇIKLANDI: Asgari ücret 18.000 TL olacak

Asgari ücretle çalışana REKOR ZAM AÇIKLANDI: Asgari ücret 18.000 TL olacak

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili Prof. Dr. Ersan Şen çıktığı canlı yayında, içeriden aldığı gizli bilgiliyi ağzından kaçırdı. Şen, asgari ücrete yapılacak zam oranı için rakam verdi.

Sözcü Televizyonu'nda açıklama yapan, Prof. Dr. Ersan Şen'in içeriden edindiği bilgilerle gündeme bomba gibi düştü. Şen, yaklaşan asgari ücret ve emekli maaşı zamlarına dair beklenen rakamları paylaşarak dikkatleri üzerine çekti.

Prof. Dr. Ersan Şen, asgari ücretin ve emekli maaşlarının gelecek dönemdeki artışlarını öngörerek, bu konuda kamuoyuna net rakamlar sundu. Şen'in açıklamaları, 2024 Ocak ayında yapılacak asgari ücret zammı ve emekli maaşlarındaki beklentileri merak edenleri heyecanlandırdı.

Özellikle, Çalışma Bakanı Işıkhan'ın "Komisyon, işçilerin geçim şartlarını ve ülkenin ekonomik durumunu göz önünde bulunduracak" açıklamasına atıfta bulunan Şen, asgari ücret belirleme sürecindeki kriterlere vurgu yaptı.

Beklenen zammın, işçi kesimini ve ekonomiyi nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusu haline geldi.

Prof. Dr. Ersan Şen'in paylaştığı bilgilere göre, asgari ücretteki olası artışın 17 bin 500 ila 18 bin lira aralığında olması bekleniyor.

Ancak Şen, daha yüksek bir zammın işverenler üzerinde baskı oluşturabileceğini ve işsizlik gibi olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Ayrıca, emekli maaşlarındaki artış beklentisiyle ilgili olarak da Şen'in ifadeleri dikkat çekiciydi. Onun tahmini, en düşük emekli maaşlarında 12 ila 13 bin arasında bir artışın olabileceği yönünde.

Prof. Dr. Ersan Şen'in bu önemli açıklamaları, 18 Aralık Pazartesi günü yapılacak ikinci toplantının sonuçlarını merakla bekleyen milyonlarca kişinin dikkatini çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.