Son Dakika! Emekliler Çok Sevinecek! Emekli Olan Kişilere Ek 1.300 Lira Verilecek...

Son Dakika! Emekliler Çok Sevinecek! Emekli Olan Kişilere Ek 1.300 Lira Verilecek...

Emeklilere yönelik son dakika maaş zammı vaadi aktarıldı. Emekli için en düşük emekli maaşı 8.800 TL'ye çıkacak. Bunun dışında mayıs ayı başında 1.300 TL intibak zammının da emeklinin maaşına ekleneceği düşünülüyor.

Bu teklif SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin hepsini kapsıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Emekli olan kişilere yönelik olarak yeni bir maaş zammı vaadi ortaya atıldı. Mayıs ayı itibari ile en düşük emekli maaşı 8.800 TL'ye kadar yükseltildi. Bununla beraber Mayıs başında 1.300 TL’lik bir intibak zammının da emekli maaşlarına ekleneceği konuşuluyor. Bu teklif herkes için geçerli olacak.

Emekli intibak zammı için bekleyişini sürdürüyor. Son olarak yapılan sorgulamalar, emeklilerin asgari alacakları maaş ödemelerinin 7.500 TL olarak kabul edildiğini ortaya çıkarıyor. Ancak, bundan sonra maaşlarda düzenlemenin 2000 sonrası emekliler için nasıl olacağını konusunda hala belirsiz olarak görülüyor. 2000 yılı sonrasında emekli olan emekli için 1.300 TL civarında farkın ortaya çıkacağı tahmin ediliyor ve bu amaçla ortadaki farkın giderilmesi ve adaletin sağlanması hedefleniyor. En az emekli maaşı miktarının 7.500 TL olduğu kanun ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Şimdi ise gözler intibak zammına çevrildi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, bu konu hakkında emeklilerin intibak zammına ve aylıklarının kesilmesine ilişkin Bakan Vedat Bilgin ile görüşme yaptı. Ancak, intibak zammının kanun olabilmesi için meclisten de onay alması gerekiyor. Daha önce gerçekleşen intibak zammı düzenlemesi ile emeklinin maaşlarına 350 TL'ye kadar bir artış olmuştu. Yeni düzenleme ile de emekli maaşlarına 1.300 TL'ye kadar zam yapılması bekleniyor.

TÜED Genel Başkanı Ergün, asgari emekli maaşına ve bayram ikramiyelerine ilişkin hükümlerin yerine getirilmesi konusunda teşekkürlerini sunarken, seçim öncesi diğer taleplerin de karşılanmasını istedi. Bu talepler arasında, 2000 sonrası emekliler için intibak zammı sonrası yer aldığı da belirtiliyor. Sonuç olarak, emeklilerin asgari maaşlarında bulunan ve intibak zammı gibi açıklamalardaki gelişmeler de yakından araştırılıyor. Emekliler konusunda adaletin sağlanması da hedeflenirken, TBMM'den intibak zammının yasalaşması için onay gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.