Sonunda Sürpriz Tarifi ile Kahvaltılık Çemen Tarifi

Sonunda Sürpriz Tarifi ile Kahvaltılık Çemen Tarifi

Kahvaltılarınız için enfes bir tarif olan Çemen i hiç denediniz mi? Eminim ki her yöreye ait bir çemen tarifi vardır. Doğanın insana kattığı güzellikler ile hazırlanan çekenlerin yörede yöre fark etmesi yetişen otların kişilerin yemek için tercih ettiği bitkilerin farklı farklı olması sayesindedir.

Kimi yerde Dereotu, kimi yerde nane, maydanoz kimi yerde ise tere gibi daha farı bitkiler ile lezzetlendirilerek meydana getirilen çemen tarifini bir de bizden duyun.

 

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1, 5 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 5 ve ya 6 diş sarımsak
  • 1, 5 çay kaşığı tepeleme kimyon
  • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
  • 1, 5 çay kaşığı öğütülmüş, kırmızı biber
  • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karanfil(kokusu olacak kadar)
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz içi 
  • Yarım tutam Dere otu 
  • 1 fincan zeytinyagi

Servis Önerisinde tavsiye edilen krepin hazırlanışı için gerekenler de aşağıdaki gibidir.

Malzemeler

  1. 2 adet yumurta
  2. 1 su bardağı süt 
  3. 1 su bardağı su
  4. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  5. 6 tepeleme yemek kaşığı un (1 su bardağı )
  6. 1 çay kaşığı tuz

Çemen Nasıl Yapılır

İlk olarakderin bir kâseye salçalar alınır karıştırılır, sonra baharatlar eklenir tekrar karıştırılır. Belirtilen miktardaki zeytinyağının yarısı ile ceviz de ilave edilir bir miktar tuzda eklenerek tekrar karıştırılır. Son olarak hafif uzun bırakılarak doğranmış dereotu da ve rendelenmiş sarımsakları ilave edilerek kalan zeytinyağı da üzerine eklenip tekrar karıştırılır. Geniş bir tabağa ince bir şekilde yayılarak üzerine zeytinyağı gezdirilip yine yeşillik ile süslenerek servis yapılabilir. 

Servis Önerisi 

Sade bir krep ile de tüketilebilen çemen hem sunum hep tat bakımından kahvaltılık krepler ile çok yakışmaktadır. Dilerseniz birlikte servis edebileceğiniz bir Krep Tarifi ile çemen tarifimizi sonlandıralım.

Krep Yapmanın İncelikleri

Tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Krep hamuru tam karıştırılıp hazır olduktan sonra hiçbir Pütürtü  olmayan akışkan  bir kıvam elde edilmiş ise hamurunuz hazırdır. Önem bir detay var ki krep hamurunu, ortalama on dakika gibi bir süre beklettikten sonra işlem yaptığınızda tam homojen bir karışım ile tüm tatlar bir birine karışmış bir şekilde krep yene fırsatınız olur.

Hazırlanmış olan hamuru krep yapmak için önceden ısıtılmış uygun bir tavada yani yanmaz yapışmaz tabanlı teflon bir tavada hafif yağlayıp bir kepçe yardımı ile yayarak  çift taraflı olacak şekilde pişirilir. Soğumadan çemen ile birlikte servis edilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.