Patlıcanın Enfes Hali İslim Kebabı Nasıl Yapılır? İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeler...

Patlıcanın Enfes Hali İslim Kebabı Nasıl Yapılır? İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeler...

Bugün sizlerle görselliği ile harikalar yaratacak olan bir ana yemek tarifi ile geldik. Pratikliği ve lezzeti ile beğenileri toplayacak nefis mi nefis bir tarif olan İslim kebabı tarifi hem görselliği hem de lezzeti ile şahaneler yaratacak bir tarif.

Her gün akşam yemeğine ne yapsam diye düşünenlerdenseniz bu farklı ve şahane lezzeti hemen denemeli tarif defterinize not etmelisiniz. Eminiz ki denedikten sonra sizlerde çok beğenecek ve her zaman yapmak isteyeceksiniz. Herkes evlerinde kolaylıkla bu tarifi yapabilecek. Misafirlerinize ve ailenize hazırlayabileceğiniz islim kebabı oldukça kolay hazırlanan bir tarif. fazla masraf yapmadan hazırlayabileceğiniz ve yanına da pilavla servis edebileceğiniz islim kebabı tarifiniz sizlerde bir an evvel denemelisiniz.

İslim Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Maydanoz
  • Domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

İslim Kebabı Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına kıymayı alıp soğanı ve rendelemiş sarımsak yumurta galeta ununu maydanoz tuz ve karabiberi alıp güzelce yoğurma işlemine başlayalım. Köftelerden ufak şekilde alıp yuvarlayalım tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Köfteleri bir kenara alıp dinlendirelim. Diğer taraftan patlıcanları alacalı şekilde soyalım ve tuzlu su içinde bekletelim. Bu şekilde patlıcanların kararmalarını engellemiş oluyoruz. Tenceremizde patlıcanları kızartalım bu arada yemeğimiz fırında pişeceği için fazla kızartmamıza gerek yok. Köfteleri de aynı şekilde kızartıp tabağa alalım. Geniş bir tabağa patlıcanları yerleştirelim ardından tam ortasına kızarttığımız köfteleri koyalım.

Son olarak yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile tutturarak yerleştirelim. Şimdi köftemizin sosunu hazırlayalım.  1 yemek kaşığı domates salçası tuz ve sıcak suyu uygun bir kaba alıp salça çözülünceye kadar karıştıralım. Dilerseniz  yarı yarıya domates ve biber salçası da kullanabilirsiniz. fırın kabına dizdiğimiz kebapların üzerine hazırladığımız sosu dikkatlice dökelim ve önceden ısıttığımız 185 derece fırında dikkatli bir şekilde yaklaşık olarak 30 35 dakika kadar pişirelim. İslim kebabı yemeğimiz servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.