Muhteşem Bir Omlet! İspanyol Omleti Nasıl Yapılır? İspanyol Omlet Tarifi

Muhteşem Bir Omlet! İspanyol Omleti Nasıl Yapılır? İspanyol Omlet Tarifi

Bugün nefis mi nefis bir tarif olan İspanyol omleti ile geldik. Çok pratik olduğu kadar çok da lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak İspanyol omleti tarifi bu zamana kadar görmüş olduğunuz çok kolay bir tarif olacak. Damaklarınızı süsleyecek bir tarif olan İspanyol omletini ister kahvaltılarınızda isterse beş çayında isterseniz de akşam yemeğinde tüketin

Tortilla da patates şüphesiz ispanyada en yaygın servis edilen yiyecektir.

İspanyol omleti tarifinin püf noktası patatesleri çok ince bir şekilde dilimlemelisiniz. Yağı tavada iyice kızdırmalısınız.  Çok yüksek ateşte kızartmamanız da fayda var aksi halde patatesler çok çabuk yanabilir ve içleri çiğ kalabilir. Yumurta güzelce pişene dek kısık ateşte pişirmenizde fayda var. Sizleri daha fazla bekletmeden bu nefis İspanyol omleti tarifimize bir an önce geçmek isteriz. İşte İspanyol omleti tarifi nasıl yapılır? İspanyol omleti tarifinin malzemeleri nelerdir? İspanyol omleti tarifinin püf noktaları nedir? İşte yapımı..

İspanyol Omleti Tarifinin İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • Sıvı yağ ya da çiçek yağı
  • Tuz ve isteğe bağlı yeşillik

İspanyol Omleti Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğumuz patatesleri ince olacak şekilde halkalar halinde dilimleyelim. Eğer dilimleriniz büyükse yarım ay şeklinde de ikiye bölebilirsiniz. Kuru soğanı da yemeklik bir şekilde doğrayalım. Derin bir tencereyi önce soğanları alıp hafif bir şekilde kavuralım daha sonra dilimlemiş olduğumuz patatesleri ekleyelim. Patates ve soğanları yumuşayana kadar kızartalım ve kevgir yardımı ile başka bir kaba alalım.

Yumurtalara tuz ekleyip çırpalım ve isteğe bağlı baharat da ekleyebilirsiniz. Kırmızı pul biber, karabiber gibi. Çırpmış olduğumuz yumurtayı patateslerin üzerine aktaralım ve patatesleri ezmeden dikkatli bir şekilde karıştıralım. Önce bir yüzünü omlet tavadan ayrılıncaya kadar pişirin daha sonra bir kapak yardımı ile omleti ters çevirin. Her iki yüzü de güzelce pişirene kadar bu işleme devam edin. Dilimlediğimiz maydanoz veya dereotunu üzerine serpebilirsiniz. İspanyol omleti tarifimiz hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.