Kaşar Peynirli ve Patatesli Kahvaltılık Kek Nasıl Yapılır? Kaşar Peynirli ve Patatesli Kahvaltılık Kek Tarifi

Kaşar Peynirli ve Patatesli Kahvaltılık Kek Nasıl Yapılır? Kaşar Peynirli ve Patatesli Kahvaltılık Kek Tarifi

Kahvaltıda farklılık arayanlar için mükemmel bir tarif. Kaşar peynirin o eriyen yapısıyla patatesin yumuşacık yapısı ikisini bütünleştirerek harika bir tarif ortaya çıkardı. Vereceğimiz malzemeler dışında da yakışacağını düşündüğünüz her malzemeyi ekleyebilirsiniz.

Normal kek formundan biraz farklı olarak içerisindeki malzemelerden dolayı mikserden daha ziyade yoğurma işlemi yaparak yapmalısınız. Mikser ile de yapabilirsiniz fakat mikser zorlayacağı için el ile yoğurmak daha kolay olacaktır. İşte o muhteşem lezzetin tarifi!

Malzemeler

  • 2 Yumurta
  • 2 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı kadar su (un miktarını hamurunuzun kıvamına göre çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz)
  • 1 tutam taze nane ve taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı kadar renk vermesi için biber ya da domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kekik, karabiber, pul biber ve istenen baharat

Yapılışı

Öncelikle kaşarları ve patatesleri rendeleyerek başlıyoruz. Nane ve yeşil soğanları da ince ince doğruyoruz. Yoğurt mümkünse ev yoğurdu değilse de normal yoğurt kullanmalıyız. Yoğurma kabına yumurtaları kırıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Yoğurt ve yağıda ekliyoruz.

Salçayı renk vermesi için kullanacağımız için bu aşamada ekliyoruz, eğer renk istemiyorsanız eklemeyebilirsiniz. Rendelediğimiz kaşar ve patatesi de ekleyip yoğuruyoruz. Kıvamına göre unu da kontrollü ekleyin. Aksi halde çok yoğun bir kıvam elde edersek hamurumuz kabarmayabilir.

Doğradığımız malzemeleri de ekliyoruz. En son kabartma tozu ve baharatları da ekledikten sonra kek kıvamından biraz daha yoğun bir hamur elde ederek önceden yağladığımız tepsimize döküyoruz.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp yaklaşık 15 20 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Kekimiz hazır olduktan sonra ilk sıcaklığıyla servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Kaşarlı patatesli kekinizi isterseniz kahvaltılık sosla, isterseniz de süzme yoğurtla servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Kekinizi dilediğiniz farklı malzemeler de ekleyerek yapabilirsiniz. Ev yoğurdu ile yapmalısınız çünkü ev yoğurdu daha sulu olduğu için kekiniz de süt görevi görür ve kekin kolay kıvam almasını sağlar.

Kekin kıvamı biraz yoğun olduğu için mutlaka bütün malzemelerin iyi karıştığından emin olmalısınız. Kekinizi dilerseniz küçük kek kalıplarına da dökebilir ve porsiyonluk olarak hazırlayabilirsiniz.

Salça yerine domates rendesi de kullanabilirsiniz. Kaşar peyniri yerine evde bulunan herhangi peynirle ya da evde değerlendirmek istediğini herhangi bir peynir ile de deneyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.