İzmir'in Müthiş Tatlısı İzmir Bombası Nasıl Yapılır? İzmir Bombası Tarifi ve Malzemeleri...

İzmir'in Müthiş Tatlısı İzmir Bombası Nasıl Yapılır? İzmir Bombası Tarifi ve Malzemeleri...

Bu kadar az malzeme ile şahane bir lezzet yarattık. Bugün sizlere İzmir bombası tarifimiz ile geldik. Deneyenlerin beğenesini alan İzmir bombası tarifi bizlerin de beğenisi oldukça aldı. Adına yakışır bir şekilde bomba gibi bir tarif oldu.

Tatlı krizine giren kişilerin de en büyük kurtarıcısı olan İzmir bombasını yedikten sonra tatlıya doyacaksınız. Ancak İzmir bombasını yaparken hamurunu yumuşak olmasına ve bezelerinizin açarken ince açmaya dikkat etmelisiniz burada ki püf noktamız budur. Birde bombaları kapatırken güzelce kapatıp içindeki çikolatanın sızmasına izin vermemelisiniz. Son olarak da pişirme esnasında kontrollü olmanız da fayda var.  Çay saatleriniz de gözdesi olacak İzmir bombası tarifimizi denedikten sonra sizler de bayılacaksınız. Daha fazla beklemeden size muhteşem İzmir bombası tarifimiz verelim. İzmir bombası nasıl yapılır? İzmir bombası malzemeleri nelerdir? İzmir bombası hazırlanışı nasıldır? İşte tarifimiz..

İzmir Bombası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Sıvı yağ
  • İçi için: kakaolu fındık kreması

Hazırlanışı

Öncelikle tatlının hamuru için ılık su sıvı yağ şeker ve vanilyayı yoğurma kabına alalım yavaşça unu ekleyerek hamuru karıştıralım. Hamur toparlandıktan sonra elimizle yoğurmaya başlayalım. Hazırlamış olduğumuz hamurun üzerine streç filmle kapatarak yarım saat kadar dinlendirmeye alalım.  Tatlımızı şekillendirmeye başlamadan önce fırını en yüksek derecede çalıştıralım. Pişirme kağıdı serili olan fırın tepsimizi tezgaha alalım. Böylece tepsimiz kirlenmeyecektir. Dinlenmiş olan hamuru tezgaha alalım elimiz ile rulo şeklini verelim. Hamur kesme aparatı ile 20 eşit parçaya bölelim ve hamurları minik minik bezeler haline getirelim.

Merdane yardımı ile ince bir şekilde açalım. Açılan hamurun ortasına bol miktarda kakaolu fındık kremasından yerleştirelim.  Tatlımızı fırına sürdükten sonra fırını 220 dereceye düşürmemiz gerekiyor. Tatlımız kısa sürede pişeceği için başından ayrılmamız gerekir. O yüzden kontrollü olmanız da fayda var. Tatlının üzerinin pembeleşmesini beklemeden üzerinde benekler oluşmaya başladığında fırından alabilirsiniz. İzmir bombası tatlımız servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.