Evde Barbekü Soslu Pişmiş Kaburga Nasıl Yapılır? Soslu Pişmiş Kaburga Tarifi

Evde Barbekü Soslu Pişmiş Kaburga Nasıl Yapılır? Soslu Pişmiş Kaburga Tarifi

Türk mutfağı gelenekselleşmiş lezzetleri ile dünya da bir numaralı lezzetler arasında olduğu bir gerçektir. Barbekü Soslu Pişmiş Kaburga gerek yapımı gerekse malzemeleri ile bütünleştiğinde ortaya enfes yumuşak, ağızda dağılan bir lezzet şöleni ortaya çıkar.

Özellikle hazırlanan sosun içinde uzun süre bekletilmesi etin en lezzetli kısmı olan kaburganın lezzetini ikiye katlar. Yiyenlerin unutamayacağı lezzetler arasında yer alacak olan Barbekü Soslu Pişmiş Kaburga hazırlanışı ve malzemeleri kolay bulunan bir yemektir. Barbekü soslu Pişmiş Kaburganın malzemeleri şunlardır;

Malzemeler;

  • 2 şerit Dana kaburga (şerit başına 500g.)
  • 250 ml. Barbekü sosu
  • Alüminyum folyo (kaburgaları kapatmak için)

Barbekü Soslu Pişmiş Kaburga Nasıl Hazırlanır?

Kaburgaları barbekü sosuyla kaynatın ve pişirin. Alüminyum folyoyu fırın tepsisine yerleştirin ve dana kaburgaları yan yana dizin. Barbekü sosunun yarısını tüm yüzeye güzelce yayarak dökün. Kaburgaları çevirerek ve kalan sosu üzerine serperek işlemi tekrarlayın. Pişirmenin sonunda, graten ve kahverengileşmeden hemen önce, fırçalama için ayrılmış bir miktar sos bırakın.

Ruloları paket yapıyormuş gibi alüminyum folyo ile kaplayın. İyice kapatıldığından emin olun, böylece pişirme sırasında sos damlamaz. Kaburgaları önceden ısıtılmış 150°C fırında 2 buçuk saat pişirin. Uzun bir süre gibi görünebilir, ancak fırın sıcaklığı düşük olduğu için sorun olmayacaktır. Papillot gibi pişirildiğini, alüminyum folyoya sarıldığını, yanmaması için iyi sarılması gerektiğini unutmayın.

Son hazırlık. Barbekü Soslu Dana Kaburga; gereken süre geçtiğinde alüminyum folyo paketini açıp sos ile tekrar fırçalıyoruz. Fırının ızgara konumunda tekrar 190ºC'de 16 dakika pişirin. Her iki tarafta eşit şekilde kızarmaları için her 8 dakikada bir yarım saat çevirin.

Her zaman söylendiği gibi, her fırın farklıdır ve kendinizinkini çok daha iyi bilirsiniz. Bundan dolayı kendinizde işlemleri deneyerek test edebilirsiniz. Kaburgalara fırında veya mikrodalgada biraz kızarmış patatesle eşlik edebiliriz.

Barbekü veya Izgara İçin Hangi Et Daha İyidir?

En iyi etleri seçmeden önce, en baştan başlamak ve yiyecekleri iyi kömür bazlı bir ızgaraya yerleştirmeyi içeren eylemleri çok iyi bilmek gerekir.

Eti çok düşük bir sıcaklıkta pişirmek ve suyunu iyi tutmak için normalde birkaç saat kapalı olan bir fırına koymak yeterlidir. Sıcak çarpması sonunda etin içi sulu, dışı da çıtır olmalıdır.

Kızartma genellikle kömür veya yakacak odunla (uzun süre gazlı ızgaralar bulabilirsiniz) etin kavrulduğu yerde ve havada, yani üzeri örtülmeden yapılır. Izgara, et ve kömür türüne göre her zaman düşük, orta veya yüksek ateşte pişirebilirsiniz.

Genellikle bir barbekü işlemi daha hızlıdır, ancak büyük bir parça, ateşi veya közü kontrol ederek her zaman daha fazla zaman alacaktır. Et türlerinden ise önerimiz dana etlerinin daha iyi olduğudur.

Et Izgaradan Önce Bazı İpuçları

Pişirmeye başlamadan önce iyi kömürlerle başlayın. Eskiden beri uzman aşçılar mangalda odun kömürü kullanır ve köz haline geldikten sonra pişirmeyi tercih eder. Mangalı tutuşturmak için en iyisi biraz kuru dal ve biraz ateş ve yelleyerek hava oluşturulmasıdır. Sonrasında etlerinizi pişirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.