Dillere Destan Bir Tatlı Tarifi! Prenses Tatlısı Yapılışı ve Prenses Tatlısı Malzemeleri...

Dillere Destan Bir Tatlı Tarifi! Prenses Tatlısı Yapılışı ve Prenses Tatlısı Malzemeleri...

Damaklarınızda harika bir lezzet bırakacak olan prenses tatlısını denedikten sonra çok beğenecek ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. Yapması oldukça kolay ve pratik olan prenses tatlısı ile sizlerde masalarınızı süsleyebilirsiniz.

Hafif ve lezzetli tatlı severlerdenseniz bu prenses tatlısı tarifimiz tam da sizlere göre bir tarif olacak. Gerek gün sofralarınıza gerek ailenize gerekse beş çaylarınıza çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz prenses tatlısı sizleri yerken baymayacak lezzet de bir tatlı.

Yapımı oldukça kolay olan prenses tatlısı ile sizler bugün menülerinize damga vuracaksınız. Yumuşacık keki ile çay menülerinizin yanına şenlendirecek bu tatlı tarifini bir an evvel denemeli ve tarif defterlerinize not etmelisiniz. Hiçbir ustalık gerektirmeden hatta daha önce hiç tatlı yapmamış olanların bile kolaylık ile hazırlayabileceği bir tatlı tarifi olacak. İçinizi baymayacak derecede olan prenses tatlısı tarifini sizlerde merak ediyorsanız gelin bir an evvel tarifimize geçelim. İşte o nefis mi nefis prenses tatlısı tarifi nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir? hazırlanışı nasıldır? İşte tarifimiz..

Prenses Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Sosu için: 1 adet çikolata sosu, 2 su bardağı süt

Prenses Tatlısı Hazırlanışı

Öncelikle karıştırma kabına yumurta akı ve tuzu alıp beyazlaşıp köpk köpük olana kadar çırpalım. Yumurta aklarını çırpmaya devam ederken yumurta sarılarını da sırayla ekleyelim. Üzerine şekeri de ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık olarak 10 dakika kadar çırpmaya devam edelim. En son aşama olarak un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyelim ve spatula yardımı ile alttan üste doğru kontrollü bir şekilde köpüğünü söndürmeden karıştıralım. Kek hamurumuzu dikdörtgen borcama boşaltarak her yerini kaplayacak eşit olacak şekilde yayalım.

Önceden ısıtmış olduğumuz fırında yaklaşık olarak 170 derece fırında 20 25 dakika kadar kekimizi pişirelim. Kekimiz ılıdıktan sonra ters çevirip üzerindeki pişirme kağıdını dikkatli bir şekilde alalım ve süt ile kekin her yerini eşit miktarda ıslatalım üzerinin sosunu hazırlayana dek kekimizi dolapta dinlendirmeye bırakalım. Sosunu da hazırladıktan sonra ocaktan alarak bir kenara alalım ve soğumasını bekleyelim. Kekimizi dolaptan alalım ve üzerine soğuyan çikolata sosunu dökerek yayalım. Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.