SON DAKİKA: Seçim Öncesi SGK HAREKETE Geçti! 25.000 TL Toplu Para Ödemesi Hesaplara Yatırılacak! Resmi Gazete'de Yayınlandı...

SON DAKİKA: Seçim Öncesi SGK HAREKETE Geçti! 25.000 TL Toplu Para Ödemesi Hesaplara Yatırılacak! Resmi Gazete'de Yayınlandı...

SGK müjdeyi verdi. Asgari ücretli vatandaşlara büyük müjde geldi. Bu koşulu taşıyanlara 25 bin lira toplu ödeme verilecek. İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere süpriz ödemeler duyuruldu. Emekli maaşlarına ek zam yapıldığını duyurdu ve sonrasında vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri de asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusu oldu. SGK'dan ise asgari ücretlilere toplu ödeme müjdesi verilecek. Bir dilekçe vererek 25.000 TL'lik toplu ödemeler almak mümkün olacak.

Asgari Ücretli Olanlara 25 Bin Lira Toplu Ödeme Verilecek

SGK'nın hazırlıklarının başladığı ve asgari ücretli olan çalışanlara 24.909 TL nakit para ödemesi verileceği açıklandı. Başvuru için aşağıdaki linki tıklayınız!

SGK Toplu Para

Açıklanan düzenlemeye göre, doğum sonrası sekiz doğum öncesi sekiz olacak şekilde toplam da onaltı hafta izin kullandığı bildirildi. Eğer gebelik ikiz şekilde gerçekleşirse bu süre içinde ek olarak artı 2 hafta süre ile eklenebileceği açıklandı. Anne adaylarına paralarını PTT'den toplu şekilde alabilecekleri ifade edildi. Asgari ücretli çalışanlara doğum sonrası başvurularını yaparak bu ödemelerini anında alabiliyorlar.

25.000 Lira Ödeme Koşulları Nedir?

Gelen duyurunun sonrasında başvuru işlemlerinin nereden ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bu ödemeler nereden ve nasıl yapılacak? Bu ödemelerden faydalanmak için gerekli şartlar ise şöyle:

  • Doğumdan öncesi 1 yıl için de en az 90 gün sigorta primi yatırmış olmak. Doğum izniniz başlamadan önce işten ayrılanlara bu ödeneği alamıyor.
  • Kadınların işyerinde ise sigortalılık halinin sürekliliği gerekiyor. Rapor süresi boyunca 112 gün içinde işyerinde çalışmamak şartı var.
  • Kadın çalışanlara, doktordan alacağı raporlar işyerine teslim edilmelidir. Diğer işlemler işyerinden tamamlanıyor.,

Kaynak: Bozuk Tuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.