Son Dakika! Aile Bakanlığı'ndan Çocuklu Çalışanlara Müjde! 5 Bin 100 TL Ödeme Verilecek...

Son Dakika! Aile Bakanlığı'ndan Çocuklu Çalışanlara Müjde! 5 Bin 100 TL Ödeme Verilecek...

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlar hız kesmeden sürüyor. Torununa bakan aile büyükleri için karşılıksız 5.100 TL destek verileceği duyuruldu. İşte detaylar...

Devletten vatandaşlara yardım sağlamak için toplumun her kesimine maddi ve manevi destekler oluşturuluyor. Çalışanlara sosyal bir devlet olmanın gereklilikleri ile destek sağlanmaktadır. Bu kapsamda, pek çok kişiye maddi yardımlar aralıksız olarak maaş ile verilmektedir. İşte detaylar...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtası ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, tüm vatandaşlara yardım eli uzatmakta ve vatandaşların yükünü hafifletmeye çalışmakta. Cinsiyet, çalışma durumu ve yaş gibi faktörlere bakmaksızın vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek için özel bir çaba sarf etmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, çalışan kadınlara her zaman destek ödemesi verecek, doğum sonrası iş yaşamına dönmek isteyen annelere rahat bir nefes almayı sağlayacak. Çalışan çoğu kadın, çocuklarının bakımı için aile büyüklerine çocuklarını emanet etmeyi tercih ediyorlar. Bu durumu fark etmeksizinden bakanlık, hem kadınların iş hayatına devam etmesi için hem de torun bakımını üstlenen aile büyüklerinin maddi destek alması için Torun Bakım Maaşı kapsamında bir ödeme yapmaya karar verdi.

Torun Bakım Maaşı Ne Kadar?

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Torun Bakım Aylığı projesi oluşturuldu. Annelerin doğum sonrasında çalışma yaşamına devam etmek istemesi halinde, çocuklarına aile büyüklerinden birinin bakması ile geri ödemesiz aylık maaş ödeyecek. Tüm şartların yerine getirilmesi halinde, bu kişilere 5.100 TL maaş ödemesi yapılabilecek.

2023 Torun Bakım Ödemesi Kaç Lira?

Torun bakım ödemesi için hak kazananlara aylık 425 TL ödeme yapılacaktır. Onay geldikten sonra ise bebeğin doğumu itibari ile 12 ay boyu maaş ödemesi sürecek. Ödemelerin PTT vasıtası ile yapılacağı duyuruldu. İkinci toruna ödeme için ise maaş almak isteyenlere, birinci torunun maaş ödeme süresinin sona ermesini beklemelidir. 

Torun Bakım Parası Başvuru Koşulları Nedir?

 

Torun Bakım Maaşı için başvuru koşulları bakanlıktan açıklandı. Verilen bilgilere göre; başvuru yapan anne ve aile büyüklerine T.C. vatandaşı olması gerekiyor ve aynı pilot ilde ikamet etme zorunluluğu bulunuyor. Çalışan annelere yalnızca resmi nikahlı evliliklerden doğan çocuklar için bu fırsattan yararlanılabilir. Ancak, bu bireyler doğum yapmadan bir süre önce en az bir yıl sigortalı olarak çalışması gerekmektedir. Son olarak, çocuk bakımı üstlenecek olan büyükannelere, çocuğa bakmasına engel olacak herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı dikkat çekilmektedir.

Torun Bakım Maaşı İçin İller Nedir?

Torun Bakım Maaşı yalnızca belli başlı şehirlerde yapılmaktadır. İşte o iller;

  • Ankara,
  • Antalya,
  • Bursa,
  • Gaziantep,
  • İstanbul,
  • İzmir,
  • Kayseri,
  • Konya,
  • Sakarya
  • Tekirdağ şuanda bu maaşın verilmeye başladığı pilot şehirler olarak seçildi. Bu şehirlerde yaşayanlara, gerekli koşulları yerine getirdikleri halde torunlarına bakım parası alma hakkı sağlanabilir.

TORUN BAKIM PARASI BAŞVURU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.