Son Dakika Açıklama Yapıldı! 2000 Sonrası İçin 3600 Gün İle Emeklilik Mümkün Olacak...

Son Dakika Açıklama Yapıldı! 2000 Sonrası İçin 3600 Gün İle Emeklilik Mümkün Olacak...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni emeklilik sistemi için verdiği müjdeler sonrasında gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. Kısmi emeklilik sistemi ile belirli şartları karşılayanların emeklilik yaşı öne çekilmiş olacak. Mevcut şartlarda 10-15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günü yer alıyor. İşte erken emeklilikte prim, yaş ve yıl tablosu için detaylar!

EYT kademeli emeklilik için detaylar merak ediliyor. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından başvuru süreci devam ediyor. Kapsam dışında kalanlar ise emeklilik diğer formülleri araştırmayı sürdürüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni emeklilik sistemi için verdiği müjdeler sonrasında gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. Kısmi emeklilik sistemi ile belirli şartları karşılayanların emeklilik yaşı öne çekilmiş olacak. Mevcut şartlarda 10-15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günü yer alıyor. İşte erken emeklilikte prim, yaş ve yıl tablosu için detaylar!

EYT düzenlemesi sonrasında en çok merak edilen konular arasında kısmi emeklilik yer alıyor. Düzenlemede belirlenen şartlara uymayanlar yeni emeklilik sistemi için gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. 3600 günle erken emeklilik için detaylar araştırılıyor. Bunun için şartların değiştirilmesi, yaşın esnetilmesi gündeme geldi. Öte yandan primle kaçıranlar için ise staj ve çıraklık ayrıntısı bulunuyor. İşte, EYT düzenlemesi sonrası erken emeklilik için detaylar!

EYT'Yİ KAÇIRANLAR İÇİN YENİ FIRSAT MASADA

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini kaçıran vatandaşların mağdur edilmemeleri için yeni düzenleme Meclise geliyor.

Böylece kurulacak hükümetin kısmi emeklilik formülünü detaylandırması ve şartları belirginleştirmesi bekleniyor.

EYT 3600 KISMİ EMEKLİLİK

EYT'yi kaçıranlar için gündemde olan kademeli emeklilik fırsatına göre yaş şartı esnetilecek ya da kaldırılacak böylece mağduriyet giderilmiş olacak.

Bu durumda ise tüm sorumluluk yeni kurulacak hükümette olacak.

EYT KISMİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

EYT kısmi emeklilik şartları arasında 15 çalışma yılını doldurmak ve 3600 prim gününün ödenmiş olması yer alıyor.

Bu durumda kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaş şartı aranıyor.

Fakat yaş şartı sigorta başlangıcının 2000'den önce veya sonra olmasına göre durum değişiklik gösterebiliyor.

KISMİ EMEKLİLİK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Kısmi emeklilik düzenlemesiyle yaşlılık aylığı bağlanan vatandaşlar en düşük emekli maaşı alacak. Böylece yeni düzenlemeyle emekli olan bir vatandaş en düşük 7.500 lira emekli maaşı alabilecek.

EYT KADEMELİ EMEKLİLİK PRİM TABLOSU

Asgari ücret: 10.008 TL

Bir aylık prim: 10.008 X % 32 = 3.202,56 TL

Devlet katkısı: 1.067,52 TL

Ödenecek tutar: 2.135,04

Yıllık katkı: 12.810, 24 TL

Ev kadınlarına yapılan bu destek dışında eğer annelik de varsa ikinci bir erken emeklilik imkanı da gelecek. Burada çocuk sayısına göre emeklilik şartlarında iyileşme olacak.

KISMİ EMEKLİLİKTE BAĞKUR PRİM SAYISI DÜŞECEK!

SSK'lılarda kısmi emeklilik için istenen prim gün sayısı ilk sigortalı olunan tarihe göre farklılık gösteriyor.

8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlarda 3600 olan prim gün şartı, bu tarihten sonra iş hayatına atılanlarda 4500'e çıkıyor.

Bağ-Kur'lularda ise tarih fark etmeksizin 5400 prim günü isteniyor. Burada da prim gün şartının indirilmesi bekleniyor.

Prim eşitlemesi eğer kısmi emekliliği de kapsarsa Bağ-Kur'lular 4500 prim günüyle kısmi emekli olabilecek. 900 günlük bir avantaj ortaya çıkacak.

EKSİK PRİME STAJ VE ÇIRAKLIK AYRINTISI! 2160 GÜN KAZANILIYOR

Kadınlar eksik primleri için doğum borçlanması yapabiliyor. Normal şartlarda emeklilik hesabunda staj başlangıcıyla yapılan sigorta ve stajda geçen süreler dikkate alınmıyor. Ama doğum borçlanmasında farklı bir uygulama bulunuyor.

Anneler eğer STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASININ başladığı tarihten sonra doğum yapmışlarsa bu doğumları 3 çocuğa kadar borçlanarak 2.160 gün kazanıyor. Bu süreler prim gün sayısına eklenerek belli şartlarda 6 yıl erken emeklilik imkanı sağlıyor...

Annelerimizin hakkı asla ödenmez ama yasalarımızdaki onları koruyan düzenlemeler hayatlarını kolaylaştırıyor. Bugün yasalarımızda pek çok imkan kadınlar için yer alıyor.

* 6 YIL ERKEN EMEKLİLİK: Kadın çalışan, her çocuk için 2 yıl (720 gün) olmak üzere 3 çocuk için borçlanarak 2.160 gün, yani 6 yıl kazanabiliyor. Staj başlangıcı doğumdan önce ise borçlanmada geçerli sayılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.