SGK'dan büyük müjde! Tek bir dilekçe ile 3500 TL ödeme alabilirsiniz....

SGK'dan büyük müjde! Tek bir dilekçe ile 3500 TL ödeme alabilirsiniz....

Milyonlarca SSK, Bağ-Kurluyu ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. SSK ve Bağ-Kur girişi 2000 yılı öncesi olanlar hemen baksın. Bugün başvuru yaparak emekli olabilirsiniz. Tek bir dilekçe ile 3500 TL maaş alabilirsiniz.

2000 yılından önce kendine ait iş yerini açan ancak kayıt yaptırmayan vatandaşlara SGK’dan bomba müjde geldi. Maddi imkansızlıklar sebebiyle o dönem kaydını yaptıramayan vatandaşlara geriye dönük borçlanma ile emeklilik şansı veriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmet birleştirmesi imkanının her detayı paylaşıldı. Hemen SGK’ya yazacağınız bir dilekçe ile emekli olma şansını elde edebilirsiniz. Ancak önemli bir hususa dikkat etmeniz gerekiyor. O da başvuru süresi. Yani belirlenen süre içinde dilekçe ile SGK’ya başvuru yapma şartı var.

Emekli olmak, yıllardır çalışan bir çok kişinin en büyük hayallerinden biri. Erken emeklilik hakkı ise tabii ki önemli bir kesimin beklentisi. Şimdilerde EYT düzenlemesi heyecanla bekleniyor ancak bunun dışında da erken emeklilik için bazı imkanlar yok değil. Örneğin SGK bugün yazılı bir açıklama yaparak 2000 yılı öncesi kendi dükkanını açmış olan kişilerin 8 yıl erken emeklilik hakkı olduğunu bildirdi. Ancak bu şansı elde etmek için mutlaka o tarihte kendi adınıza dükkan açmış olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor.

HİZMET BİRLEŞTİRMESİ İLE EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

Emeklilik için istenen şartlar, sigorta giriş tarihi, prim gün sayısı, yaş şartı oluyor. Ancak geçmiş yıllarda kendi adına dükkan açan kişiler Bağ-Kur  kaydını o dönem yaptırmamışsa şimdi yaptırarak geriye dönük borçlanma yapabiliyor. Ancak bunun için kendi adınıza açtığınız dükkanın 2000 senesinden önce açılmış olması gerekiyor. Eğer böyle bir dükkan açılışınız varsa prim gün sayılarını tamamlayarak erken emekli olmak için hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz. Hatta şartlar uygun ise doğum ya da askerlik borçlanması da yaparak prim gün sayısını daha da arttırma şansına sahipsiniz.

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN YAZILI BAŞVURU ŞARTI VAR

Yukarıda saydığımız gibi bu şartları oluşuyorsa Sosyal güvenlik kurumuna yazılı bir başvuru yaparak erken emekli olma şansına sahip olabilirsiniz. 6 yıl ve 8 yıl arasında değişen erken emeklilik şansınız doğacak. Ancak bunun için SGK ya mutlaka yazılı bir dilekçe ile başvuru yapmamız gerekiyor. Ayrıca erken emeklilik şansını olabilmek için açtığınız dükkanın 2000 senesinden önce açılmış olması gerekiyor. O dönem dükkan açtığını ancak BAĞ-KUR kaydı olmadığını belgeleyen herkes başvuru yapabiliyor.

ŞİMDİ KAYIT YAPTIRIP BORÇLANABİLİRSİNİZ

Maddi imkansızlıklar sebebiyle Dükkanı açtığı dönemde Bağ-Kur kaydını yaptıramayanlar şimdi geçmişe dönük kayıt yaptırarak borçlanma şansına elde edebilir. Fakat bu işlemi yaparken şu anda sigortalı olarak çalışıyor olmanız gerekiyor. Emeklilik için sadece prim gün sayısını doldurmaya ihtiyacı olanlar bu formülü kullanarak uzun yıllar çalışmak zorunda kalmadan emekli olma hakkını elde edebilir.

NE KADAR MAAŞ ALACAKSINIZ?

Peki, bu formülle emekli olmanız halinde ne kadar maaş alacaksınız? Alacağınız emekli maaşı ödediğiniz prim tutarına göre farklılık gösterecektir. Eğer en yüksekten borçlanma yaparak prim öderseniz daha yüksek emekli maaşı alabilirsiniz. Ancak en düşükten prim ödemeniz halinde en düşük emekli maaşı bağlanacaktır. 2022 yılı için en düşük yani taban emekli maaşı ise 3500 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.