PTT'den Yeni Bir Ödeme İçin Müjde Geldi! Hak Sahiplerine Anında 15 Lira Nakit Ödeme Yapılacak...

PTT'den Yeni Bir Ödeme İçin Müjde Geldi! Hak Sahiplerine Anında 15 Lira Nakit Ödeme Yapılacak...

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve 18 yaş üstü olan kişilere 15.000 liralık bir aile yardımı ödeniyor. Ev hanımı, genç, yaşlı, işsiz, asgari ücretli, emekli herkese bu ödemelerden yararlanıyor. e-Devlet'ten başvuru yapabilirsiniz. İşte detaylar

Aile Bakanlığı tarafından PTT vasıtası ile sosyal yardım ödemeleri verilmeye devam ediyor. Bakanlıktan sağlanan yardımların üzerine aile yardımı da eklenmişti. Yalnızca tek bir kritere uygun 18 yaş üstü kişilere bakanlıktan 15.000 TL aile yardımı imkanı sağlanıyor. Bu yardımdan genç, yaşlı, ev hanımı, işsiz, asgari ücretli ve emekli olan herkese başvuru hakkı sağlanıyor.

Memurlar için Aile Bakanlığı'nın sunmuş olduğu bu yardımlardan yararlanma fırsatı sağlanıyor. Başvurular devletten gerçekleştirilirken bu ödemeler PTT'den veriliyor. Nisan ayı itibari ile aile yardımı hakkında tüm detayları bakanlık duyurdu. İşte başvuru koşulları ve detaylar…

Sosyal yardım ödemelerinin şu ana dek milyonlarca vatandaşa ulaştığı biliniyor. Üstelik Aile Bakanlığı'ndan sağlanan sosyal yardımlar her geçen gün büyüyor ve Milyonlarca kişi yardım alma imkanını sağlıyor. Aile Bakanlığı'ndan bu kez çalışan çalışmayan herkese sosyal yardım ödemesi sunuyor. Temmuz ayı için başlayan aile yardımı ödemeleri 12 ay boyunca sürüyor. Gelir durumu baz alınarak 4 farklı yardım ödemesi paketi sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, aile yardımı başvuru koşulları ve detaylar açıklandı. Hala başvuru yapmayanlar için 18 yaş üstü olmaları ve o şartı yerine getirmeleri halinde hemen başvuru işlemi yapılarak ödeme alabilir.

Aile Bakanlığı 15.000 TL Yardım Ödemesi Verilecek...

Türkiye Aile Destek paketi kapsamında geçtiğimiz yıl temmuz ayı itibari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan başlatılmıştı. Gelir kriteri baz alındığında yapılan bu yardımlar çalışmayan herkese veriliyor. Emekli ve memur kişilere başvuru yapmaları halinde aile yardımı alınabiliyor. Türkiye aile destek yardımları için aranan tek koşulun hane içinde ki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden daha az olması halinde veriliyor. O şarta uygun kişilere başvuruların sonrasında ödeme alma hakkı sağlanıyor. Başvuru adresleri ise bakanlık tarafından resmen açıklandı.

18 Yaş Üstü Kişilere Ödeme Yapılıyor

Aile yardımları hane başına veriliyor ve haneden 18 yaş üstü herkese başvuru imkanı sağlanabiliyor. Başvuru işlemleri ise e-devlet vasıtası ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından ödeme gerçekleştirilebiliyor. Başvuru koşuluna uygun olan kişilere gerekli başvuru formunu doldurduktan sonra sonuç e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyor.

PTT'den Nakit Ödemeler Yapılmaya Başladı

Türkiye Aile Destek paketi çerçevesinde yardım alma hakkı kazanmış olan kişilere ödemeleri PTT'den yapılıyor. Aile yardımları gelir durumuna göre 4 farklı paket olarak vatandaşa ulaştırılıyor. Aylık 850 TL ile 1.250 TL arası değişen yardımlar toplam 7.500 TL ile 12.500 TL arasında ödeniyor. Gelir durumu baz alınarak bu destek fırsatından faydalanmak isteyen kişilere ödemelerini PTT'den T.C kimlik kartı ile birlikte alabilecekleri belirtildi. Ayrıca başvurular sırasında IBAN numarası belirtmeniz de yine banka hesabınızdan alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.