PTT Müjdeyi Verdi! 3.038 Lira Nakit Para Ödemesi Yapılacak! İşte Koşullar...

PTT Müjdeyi Verdi! 3.038 Lira Nakit Para Ödemesi Yapılacak! İşte Koşullar...

Devletten resmi duyuru geldi. Aile Bakanlığı'ndan çocuk sahibi olanlara 3.295 TL yardım parası ödemesi veriyor. 1-2-3 çocuğu olanlara e-devlet’ten başvuru imkanı sağlanıyor.

2023 Çocuk destek ödemeleri sürüyor. Bakanlıktan para yardımı almak isteyenlere başvuru ekranı açıldı. 1, 2 ve 3 çocuğu olanlara ailelere başvuru yapmaları halinde sosyal ve ekonomik destek ödemesi verilecek. İşte koşullar...

Mart ayı SED ödemeleri hakkında detaylı açıklama bakanlıktan geldi. Peki, çocuk parası yardımı için başvuru nasıl yapılır? Çocuk yardımı için başvuru koşulları ne?

Dar gelirli olanlara ihtiyaç sahibi olmaları halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'dan verilen sosyal ve ekonomik destek ödemeleri son sürat devam ediyor. 2023 yılı için SED ödemeleri zamlı hali ile hesaplara yatırılıyor. Devletten verilen bu desteği almak isteyenlere çocukları için başvuru imkanı sağlanıyor. Elbette çocuk yardımını almak için bazı koşullar da var.

Çocuk Parası Desteği Zamlı Ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ve neredeyse tüm ihtiyaç sahiplerini ilgilendiren sosyal yardım ödemeleri sağlanıyor. Bu yardımlar arasında bir de çocuk desteği yardımı olarak bilinen SED yardımı yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan 2023 yılı için SED yardımı ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalar yaptı. Bu yıl sosyal ve ekonomik destek ödemesi mart ayında zamlı olarak hesaplara yatacak diyen bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL'den 4.853 TL'ye çıkarıldı" şeklinde açıklama yaptı.

SED Yardımı İçin Başvurular Nasıl Yapılır?

Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için başvurular e-devlet üzerinden tamamlanabiliyor. T.C kimlik numarası ile giriş yapıp e-Devlet üzerinden SED yardımı araması yapıldıktan sonra karşınıza çıkanlara başvuru formunu doldurmaları şartı ile alabilirsiniz. Ayrıca bu yardımlar arasında başvurular 3294 sayılı kanunun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de yapılıyor. SYDV'den başvuru için kendilerinin ve çocuklarının kimlik kartları ile gitmeleri lazım oluyor.

2023 SED Desteği Kaç TL Oldu?

Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere sağlanan en önemli yardımlar arasında SED yardımı zamlı şekilde hesaplara yatırılıyor. Eğitim kademesi ile ilgili değişen SED yardımı miktarı 2023 yılı için şu şekilde açıklandı:

  • Okul öncesi çocuklar için 2.059,99 TL
  • İlköğretim çocukları için 3.090,00 TL
  • Ortaöğretim çocukları için 3.295,99 TL
  • Ortaöğretim çağında okumayan çocuk için 2.059,99 TL
  • Yükseköğretim çağı için 3.708,00 TL
  • Kuruluşun bakımı için ayrılan gençler için 1.648,00 TL.

SED Yardımı Ödemeleri Kimlere Verilecek?

Çocuklu ailelere devletten verilen SED yardımı ödemesi için bazı başvuru koşulları bulunuyor. Bu koşullar;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Hane içinde kişi başına düşen gelirin üçte birinden az olması
  • Bakanlık tarafından koruma altına alınan çocuklar için de bu ödeme veriliyor.
  • Kuruluş bakımından ayrılan çocuklar da yararlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.