Nakit İhtiyacı Olana 24.910 Lira Nakit Ödeme Yapılacak! İşte SGK'dan Primi Olana Yatırılacak O Ödeme...

Nakit İhtiyacı Olana 24.910 Lira Nakit Ödeme Yapılacak! İşte SGK'dan Primi Olana Yatırılacak O Ödeme...

Devlet tarafından yapılan destek ödemelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan o kişilere bir destek ödemesi yapıyor. Son 1 yıllık süreç dikkate alındığında 90 günlük sigortası olan herkes destek ödemesinden faydalanabiliyor. 1 Ocak 2023 tarihinde asgari ücretin zamlanmasının hemen ardından destek ödemelerinde de artış yaşandı. Böylece tavan ve taban ödeme tutarları

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan o kişilere bir destek ödemesi yapıyor. Son 1 yıllık süreç dikkate alındığında 90 günlük sigortası olan herkes destek ödemesinden faydalanabiliyor. 1 Ocak 2023 tarihinde asgari ücretin zamlanmasının hemen ardından destek ödemelerinde de artış yaşandı. Böylece tavan ve taban ödeme tutarları da belli oldu.

112 GÜNLÜK SÜREYİ KAPSIYOR

Bu ödemelerden birisi de doğum yapan anneler için ödenen izin parası oluyor. Çalışan annelere devlet 112 günlük süreyi baz alarak doğum izin parası yatırıyor. Kadınlar doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere 16 haftalık izin hakkına sahip. Ayrıca günde 1.5 saatlik süt izinleri de var. Çocuk sayısına göre 6 aya kadar ücretsiz izin kullanma hakkı da bulunuyor. Analık izninin kullanıldığı 16 haftada kadınlara çalışmadığı her gün için, geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücret alan bir annenin 112 günlük parası 24 bin 908 lira.

600 TL DOĞUM YARDIMI

Doğum yapan her kadına ilk çocuk için 300, ikinci için 400 ve üçüncü için ise 600 lira ödeniyor. Bu ödeme annenin çalışıp çalışmadığına bakılmadan yapılıyor.

YARI ZAMANLI ÇALIŞANA 9 BİN 932 LİRA

Anne olanlara birinci doğumda 60 gün, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Evlat edinenler de bu imkandan yararlanabiliyor. Çalışılan sürenin ücretini işveren, çalışılmayan süreninkini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR ödüyor. İlk çocuğunu dünyaya getiren anne İŞKUR'dan 9 bin 932 lira alıyor.

90 GÜN ŞARTI ARANIYOR

Kadın çalışanlar sigortanın devamı durumunda ödemeden faydalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.