Memur ve Emekliye Son Dakika! Maaş Oranı Açıklandı! Enflasyon Farkı Ne Kadar?

Memur ve Emekliye Son Dakika! Maaş Oranı Açıklandı! Enflasyon Farkı Ne Kadar?

zammı ile memur ve emeklinin zam oranı belirlenirken asgari ücret de artış yaşayacak. Peki, emekli zammı ne zaman belli olacak, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar, kaç TL? İşte, tüm merak edilenler…

Memur ve emekli zammı temmuz 2023 son dakika haberleri ile takip ediliyor. 6 aylık enflasyon verisi ile belli olması beklenen zam oranı aynı zamanda refah payı da bekliyor. Geçtiğimiz ay aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda ise yüzde 43,68 olarak kayıtlara geçen enflasyon belirleyici unsur olarak gündemdeki yerini koruyor. SSK, Bağkur emekli maaşı hesaplama tablosu milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Temmuz zammı ile memur ve emeklinin zam oranı belirlenirken asgari ücret de artış yaşayacak. Peki, emekli zammı ne zaman belli olacak, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar, kaç TL? İşte, tüm merak edilenler…

Emekli maaş zammı yılda iki kez gerçekleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucu ilk tahminler masada yerini almaya başladı. Konuya dair Bakan Bilgin'in açıklamaları oldukça kritik. Emekli zammı temmuz 2023 son dakika enflasyon farkı üzerinde uygulanacak payla birlikte değerlendirilecek. Emekli Sandığı, SSK, Bağkur emekli maaşı hesaplama en düşük ve en yüksek orandan gerçekleşiyor. Peki, emekli ve memur zammı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar…

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL OLDU!

Geçtiğimiz aylarda katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emekliye müjdeli haberi vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurmuştu.

ZAMLI MAAŞLAR ÖDENDİ!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin TL'ye çıkarılması ile geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1100'er lira 2000 liraya çıkarıldı.

15 milyon emekli Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödemesini aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET, MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Rekor katılımın gerçekleştiği büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan çalışan, memur ve emekliye müjdeyi verdi:

Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI TEMMUZ ZAMMI VE REFAH PAYI İLE ARTACAK

Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, peş peşe müjde verdi.

Emekli ve memur maaşları için 2 Bakanlığa talimat verdiğini ifade eden Başkan Erdoğan, enflasyon üzerinde artışlarla alım gücünün artırılacağına işaret etti.

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler için gelirleri artırıcı çalışmalar yapılacağını duyuran Başkan Erdoğan, Temmuz zammının yanı sıra refah payı da verileceğini belirtti.

Başkan Erdoğan emekli ve memurlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Seçimden sonra, yeni Meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız.

Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız."

TALİMAT VERİLDİ!

Uygulanan ekonomi modeliyle artan milli gelir artışlarını tabana yayacak yeni düzenlemeler için Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimatını verdi.

Yapılacak düzenlemeler; çalışanlar, emekli ve memurlar başta olmak üzere hemen her kesimin alım gücünü artıracak.

2023 NİSAN AYI ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI!

Nisan ayı enflasyon oranı 3 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı.

TÜİK verilerine göre, enflasyon oranı Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda ise yüzde 43,68 olarak kayıtlara geçti.

Böylece milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak Temmuz zammı için geriye sadece 2 aylık veri kaldı. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı sonrası netlik kazanacak.

EMEKLİ VE MEMUR 4 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLDU!

Nisan ayı enflasyon rakamları ile beraber 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı belli oldu. Buna göre, 4 aylık enflasyon oranı Yüzde 15,22 olarak hesaplandı.

6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE OLACAK?

6 aylık enflasyon oranı, Mayıs ve Haziran ayı rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak.

Öte yandan Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 21,13 olacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Tahmini olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon rakamları baz alındığında emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.

Konu ile ilgili son kararı ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

SSK VE BAĞ-KUR TABAN AYLIKLARI NE KADAR OLACAK?

SSK (2000 ÖNCESİ)

2023 Ocak: 6.093 TL

4 aylık (%15,22): 7.020 TL

6 aylık (%21,13): 7.380 TL

SSK (2000 SONRASI)

2023 Ocak: 3.778 TL

4 aylık (%15,22): 4.353 TL

6 aylık (%21,13): 4.576 TL

BAĞKUR (ESNAF)

2023 Ocak: 5.456 TL

4 aylık (%15,22): 6.286 TL

6 aylık (%21,13): 6.609 TL

BAĞKUR (TARIM)

2023 Ocak: 4.336 TL

4 aylık (%15,22): 4.996 TL

6 aylık (%21,13): 5.252 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.