Emekli ve Memur İçin Son Dakika! Aylıklarına Büyük Zam Geliyor! İşte Maaş Tablosu ve Miktarlar...

Emekli ve Memur İçin Son Dakika! Aylıklarına Büyük Zam Geliyor! İşte Maaş Tablosu ve Miktarlar...

Emekli aylığına ve memur maaşına zam geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçisine rekor zam, sonrası Bakanlıklarda çalışma hızlandı. Emekliye zam ve memur maaşları zammı ne kadar olacak? İşte yeni hesaplama tabloları ve maaşlar...

Emekli aylığına ve memur maaşına zam geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçisine rekor zam, 'En düşük memur maaşı 22 bin TL' ve refah payı müjdesi sonrası Bakanlıklarda çalışma hızlandı. Zam sonrası yeni emekli ve memur maaşları hesaplandı. Öte yandan emekliye zam düzenlemesi için kademeli artış beklenirken, Merkez Bankası'nın yeni beklenti anketi, zamlarda doğrudan belirleyici olacak 6 aylık enflasyon rakamlarına ışık tuttu. Emekliye zam ve memur maaşları zammı ne kadar olacak? İşte yeni hesaplama tabloları ve maaşlar...

Emekli maaşı zammında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Türkiye’nin seçimlerden sonraki en önemli mesaisi ekonomi kısmında yaşanacak.

Asgari ücret, memur zammı ve emekli zammı için geri sayım başladı. Temmuz ayında belli olacak 6 aylık enflasyon farkı ile yeni maaşlarını merak eden emekliler için kademeli bir artış da söz konusu olacak.

Emekli ve memur maaşları Temmuz zammı ile beraber refah payı ile yükselecek. En düşük memur maaşı 22 bin TL düzeyine yükselecekken, bu ücretin üzerinde maaş alanlar için de enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı ve refah payı artışı söz konusu olacak.

Kamu işçisi zammı ve memur maaşları için yapılacak zamlar, emekliler için de bir referans olacak. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon oranına ilaveten refah payı söz konusu olacak. Burada emekli zam oranı kademelendirilecek.

14 Mayıs seçim sonuçları sonrası Erdoğan'ın emekli ve memur zammı için verdiği müjdeler mercek altına alındı. 2. tur Cumhurbaşkanı seçimi sonrası kurulacak hükümet ile birlikte Meclis'in gündemi de yoğun olacak.

ALIM GÜCÜ ARTACAK VE KORUNACAK

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları enflasyonun üzerinde artışlarla refah payı ile belirlenecek. Enflasyonu baskılayacı yeni tedbirler alınarak artan alım gücü korunacak

Asgari ücret üzerinde maaş alanlar için vergi düzenlemesi ile orta sınıfın alım gücünün artırılması hedeflenecek.

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ

Emekliye zam düzenlemesi geliyor. 6 aylık enflasyon oranına ilaveten refah payı ile yeni maaşlar belirlenecek. Burada daha düşük maaşlara daha yüksek zam oranı verilecek. Yüksek maaş alanın kaybı olmayacak.

Sadece orana göre maaş belirlemek alt grupta maaş alanlarla üst grupta maaş alanlar arasında giderek açılan bir makasa işaret ediyordu. Milli gelirin daha homojen olarak tabana yayılması için sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu düzenleme gerçekleştirilecek.

Sınıflandıracak olursak; 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak emekli zammı belirlenecek.

Detaylar yeni hükümetin kurulmasından sonra şekillenmeye başlayacak. Burada en düşük emekli maaşının da Temmuz ayında yeniden belirlenmesi de masada bulunuyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK

Evli ve 2 çocuklu bir memurun en düşük maaşı 22 bin TL düzeyinde olacak. Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam oranı burada tüm memur maaşları için bir referans olacak.

Memurlar ve memur emeklileri maaşları aşağıdaki zamları alacak: Toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı, refah payı, seyyanen artış

MAAŞLARA İNCE AYAR GELİYOR

Emekliye ve memura verilecek zam oranının belirlenmesinin ardından meslek meslek tüm maaşlara ince ayar verilecek.

6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI NE OLACAK?

6 aylık enflasyon rakamları Mayıs ve Haziran ayı verileri sonrası kesinlik kazanacak. 6 aylık enflasyon rakamları sonrası emekli ve memur zammı Temmuz ayında refah payı hariç belli olacak.

Memur ve memur emeklisi yüzde 6 toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkı alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacak. Bu rakamlar refah payı ve seyyanen artışlar hariç ham zam oranları olacak.

Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Buna göre Mayıs ayı enflasyonunun yüzde 2,41, Haziran ayı enflasyonunun ise yüzde 2,49 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. 4 aylık enflasyon ise yüzde 15,21 olarak kayıtlara geçmişti. Hepsi beraber değerlendirildiğinde Merkez Bankası'nın bu yeni anketine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20,92 ve TÜFE endeksinin de 1364,52 olması bekleniyor.

Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre: Beklenen 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 17,99; Beklenen 6 aylık enflasyon oranı: Yüzde 20,92

Refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 20,92, Refah payı hariç memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 18,68 olarak hesaplanıyor.

EK ZAM NE KADAR OLACAK?

Kamu işçisi zammı referans alındığında memur zammının yüzde 45-50 düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor. TCMB'nin anketi ile beraber değerlendirildiğinde memur zammı yüzde 45 olursa ek zam yüzde 26,32, yüzde 50 olursa ek zam 31,32 olacak.

Burada en düşük memur maaşı 22 bin TL düzeyine çekilecek. Üzerinde maaş grupları için de Temmuz zammı ve refah payı artışı için ince ayar yapılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI

Memur – 11.848 TL – 13.398 TL

Memur Emeklisi – 7.901 TL – 8.934 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.