E- Devlet'ten Başvuran Dar Gelirli Aileye 4.400 TL Verilecek! Başvurular Başlıyor...

E- Devlet'ten Başvuran Dar Gelirli Aileye 4.400 TL Verilecek! Başvurular Başlıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dar gelirli olan ailelere yeni yılda destekler giderek arttı. e-Devlet üzerinden başvuru yapan herkese şartları taşımaları halinde 4 Bin 400 TL para ödemesi yapılacağı aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Sosyal yardım ödemeleri kapsamında 2023 yılında farklı kalemlerde de ödemeler yapılmaya devam ediyor. Dar gelirli olan vatandaşları bir nebze olsun rahatlatmak için aileler, yardıma ve bakıma muhtaç olan yüzbinlerce kişiye başvuru yapmaları halinde sosyal yardım sağlıyorlar. Aile Bakanlığı bu ödeme için çalışmalara başlandığını açıkladı. E devlet üzerinden tek bir tıklama ile ve form doldurularak 4.400 TL yardım alınabilecek. Başvuru işlemleri de başladı.

Pandemi dönemi itibari ile yaşanan ekonomik kriz tüm dünyayı etkiledi. Pandeminin Türkiye üzerinde de olumsuz etkisi oldukça yoğundu. Bir yandan döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın yanı sıra Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş vatandaşın alım gücünü de önemli derecede azalttı. Devlet bu durum karşısında yer alarak onlara sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor.

Çeşitli kalemler için sosyal yardımlar yapılarak dar gelirli ailelerin ihtiyaçları devletten karşılanıyor. Bakanlıktan bu konu hakkında son dakika açıklaması yapıldı. e-devlet'ten form doldurularak 4.400 TL ödeme alınabilecek.

Şartı Sağlayıp Form Dolduran Herkes Bu Ödemeyi Alabilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından gelen açıklama ile ihtiyaç sahibi olanlara 4 bin 400 TL ödeme yapılacağını açıkladı. Engelli yakını olana, evde bakıma muhtaç olanlara yapılacak olan bu yardımlar için başvuru koşullarını yerine getirmeleri halinde başladı. E-devlet'ten 15 Şubat tarihinden itibaren başvurular başlayacak.

18 Yaş Üstü Herkes Alabilir...

2023 yılı için belirlenen ücret ve maaşlara yapılan zamların ardından gözler sosyal yardım ödemelerine çevrildi. Sosyal yardım ödemeleri için de zammı gerçekleştiren devlet 18 yaşından büyük olanlara kişilerin başvuru yapmaları durumunda 4.400 TL ödeme alabilecekler. Önceki yıl verilen evde bakım maaşı 3.346 TL iken, 2023 yılı için evde bakım maaşı 1.000 TL artış sağladı ve 4.436 TL'ye kadar çıkmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.