Devletten Ödeme Müjdesi Geldi! 4.336 TL Nakit Destek Ödemesi Verilecek...

Devletten Ödeme Müjdesi Geldi! 4.336 TL Nakit Destek Ödemesi Verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu. Banka hesaplarına 4 bin 336 TL nakdi destek parası yatırıldı. T.C. Kimlik numaralarına göre sırayla yapılan ödemeler şimdiden yatmaya başladı. Hesabınızı mutlaka kontrol edin. Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bugün, evde bakım maaşı alan kişilere yönelik 28 Mart 2023 tarihli ödemelerin yapıldığı illeri içeren bir liste yayınladı ve bu haberle birlikte müjdeli haberi duyurdu. İlgili listede isimleri bulunanlara, devlet tarafından 4.336 TL nakdi yardım ödemesi yapılacak. Ödeme tutarının yatırılacağı hesaplar ise Ziraat Bankası veya PTT hesapları olacak.

Aile Bakanlığı, ödemelerin T.C. kimlik numaralarına göre sırayla yapılacağını açıkladı ve yardım almak isteyen vatandaşlar hemen hesaplarını kontrol edebilirler. Bu ödemeler, zamlı evde bakım maaşı kapsamında gerçekleştirildi ve ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak.

EVDE BAKIM PARASI KİMLER ALIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakıma muhtaç olan ağır engelli veya yaşlı aile bireylerini evde bakım maaşıyla destekliyor. Başvurular için kişi başına düşen gelirin Asgari Ücretin üçte birinden az olması ve hastanın sağlık raporu gerekiyor. Başvurular, e-devlet ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılabiliyor.

E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenler, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak "Evde Bakım Maaşı Başvurusu" arama butonuna tıklamalı ve formu eksiksiz bir şekilde doldurarak onaya göndermeliler. Böylece başvurularını tamamlamış olacaklar. Evde bakım maaşı, ailelerin bakım yükünü hafifletmek ve muhtaç kişilerin bakımını sağlamak amacıyla düzenli olarak ödenmektedir.

BAKANLIK ÖDEMELERİN YATIRILDIĞI İLLERİ DUYURDU

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım hizmeti veren kişilere yönelik 28 Mart 2023 tarihinde ödeme yapılacak illeri açıkladı. Evde bakıma muhtaç kişilere yardımcı olan aile bireylerine yapılan ödemeler, mart ayı boyunca hesaplara yatırılmaya devam ediyor.

Yayınlanan listede, kendi yaşadıkları ilde evde bakım maaşı alanlar, ödemelerini PTT veya Ziraat Bankası hesaplarından alabilecekler. PTT'den ödeme alacak kişilerin, T.C. kimlik kartları ile birlikte şubelere gitmeleri gerekiyor. Ziraat Bankası'ndan ödeme alacak kişiler ise bankamatik kartları ile birlikte ATM'lerden paralarını çekebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.