Devletten Ödeme İçin Müjde! 45.000 Lira Nakit Para Ödemesi Yapılacak! İşte Detaylar...

Devletten Ödeme İçin Müjde! 45.000 Lira Nakit Para Ödemesi Yapılacak! İşte Detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi olan kişilere ard arda ödemeler sağlanmaya başladı. Bu ödemelerin kapsamı belli oldu. Peki hangi yeni ödemeler yapılıyor? Kimler bu ödemelerden faydalanacaklar? İşte tüm detaylar...

İhtiyaç sahiplerine olarak maddi anlamda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına düzenlenen sosyal destek ödemeleri çerçevesinde yeni yardımlar da yapılmaya başladı. Peki hangi yeni yardımlar kimlere ne kadar sağlanıyor? Peki başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Yeni Sosyal Yardımlar Yapılmaya Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dar gelirli kişilere verilen ödemelere üç paket daha ilave edildi. Bu kapsamda 45.000 TL'lik vatandaşa hibe desteği verilecek. Evini yenilemek isteyen kişilere, prefabrik ev yaptırmak isteyen ya da betonarme yaptırmak isteyenlere vatandaşlar için yapılacak ödemeler en az 45 bin TL olacaklar. Aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine de 5 bin TL eşya yardımı ödemesi yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan başlatılan proje çerçevesinde evini yenilemek isteyen kişilere bu ödemeler sağlanabilecek. Ödemeleri yalnızca ihtiyaç sahibi ve maddi olarak yetersiz olan kişiler yararlanabilecek. İşte diğer detaylar...

Ödemeler için başvuru yapabilmenin bir şartı daha bulunuyor. Bu önemli şart ise hane içinde kişi başına düşen gelir miktarı oluyor. Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde ödeme yapılacak. Bu şartı taşıyan kişilereihtiyaç anında başvuruları oluşturulabilecek.

Bu yeni yardımlara göre ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 5.000 TL eşya yardımı, prefabrik ev yapımı için 200.000 TL'ye kadar ödeme, betonarme ev yapımı için en az 45.000 TL, en fazla 150.000 TL sosyal yardım çerçevesinde ödeme yapılacak.

Bu ödemelerden yaralanmak isteyen vatandaşlar ise başvuru işlemlerini e-Devlet sistemi ile kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıp oluşturacaklar. Sisteme girişin ardından arama kısmına Barınma Yardımı yazıp karşınıza çıkan formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmanız yeterli olacaktır. Başvuru işelemi sonrası sonuç ise 10 gün içinde belli olacak ve başvuru sorgulamaları da yine e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Ödemeler ise TC kimlik numarası son hanesine göre PTT'den veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.