Bakanlıktan Burs Yardımı Duyuruldu! Depremzede Öğrencilere En Az 1.100 TL Ödeme Yapılacak...

Bakanlıktan Burs Yardımı Duyuruldu! Depremzede Öğrencilere En Az 1.100 TL Ödeme Yapılacak...

Bakanlıktan açıklama yapıldı. Bu illerde yaşayan öğrencilere 1.100 yardım ödemesi verilecek. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine devletten destek ödemesi sağlayabilecek. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin sonrasında yaraları sarmak için devlet harekete geçti. Bu kapsamda depremzedelere binlerce liralık destek ödemesi veriliyor. Buna ek olarak da deprem bölgesinde yaşayan öğrenciler için de yeni yardım duyuruları yapılmaya devam ediyor. Bugün bakanlık tarafından yapılan açıklama ile ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine 1100 TL'lik nakdi yardım verileceği açıkladı. Bu yardımı yalnızca depremden zarar gören öğrenciler alabilecekler.

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihi itibari ile Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremin yası tutuluyor. Deprem nedeni ile milyonlarca insan evinden ve işinden oldu. Çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi. Her geçen gün depremin etkisi artarken hükümet deprem bölgesinde yaşayanlara yaralarını sarmak için harekete geçti. Deprem bölgesinde yaşayan öğrenci vatandaşlar için bakanlıktan yeni bir yardım açıklaması daha yapıldı. Eğitim ve öğretime ara verilmesine rağmen bölgede depremden zarar görenlere 1.100 TL'lik yardım verilecek. Aile Bakanlığı yardımları hakkında da detayları paylaştı.

1.100 TL'lik Bir Burs Desteği Verilecek

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından afet bölgesinde yaşayan öğrenim görenlere birçok kurum ve kuruluş için harekete geçti. Bölgede 11 il için OHAL ilanında bulunurken depremden zarar görenler için de Vakıflar da çalışmalarını sürdürüyor. Depremler sebebi ile etkilenen bu bölgelerde öğrencilere burs ödemesi sağlanacak. 1.100 TL burs ödemeleri ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin tamamını içeriyor.

Depremzede Öğrenciler İçin Ne Kadar ve Ne Zaman Ödeme Verilecek?

Depremden zarar gören öğrencilere verilecek burs ödemesi için tarihler netlik kazandı. Türkiye Eğitim Vakfı için yapılan duyuru üzerine öğrencilere ve ailelerine 2.500 TL burs imkanı verileceği açıklandı. Ayrıca afetin hemen ardından bazı kurumlar da öğrencilere 1.100 lira burs ödemesi bağlayacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için deprem bölgesinde yaşayan öğrencilere yardım için harekete geçti. Dernek, deprem bölgesinde olan ve maddi durumu yerinde olmayanlara 3.500 öğrenciye eğitim bursu sağlayacağını açıkladı. Çağdaş yaşamı destekleme derneği burs miktarının öğrencilerin eğitim kademesine göre değişebileceği duyuruldu.

Çağatay Eğitim Vakfı tarafından 2000'e yakın öğrenciye burs imkanı verilecek. Çağatay Eğitim Vakfı'ndan yapılan bu açıklamada her ay için 1.000 TL'lik eğitim desteğinin de burs hakkı kazanan öğrencilerin hesaplarına yatacağı açıklandı. Ayrıca bu bölgede yaşayan öğrenciler için kademelerine göre farklı destekler de verilecek.

Başvuru İşlemleri Nasıl ve Nereden Gerçekleştirilecek?

Devletin depremden etkilenen öğrencilere verilen burs imkânından yararlanmaları için e-devlet ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvuru yapması gerekiyor. Ancak dernek ve vakıfların yapacağı bu ödemeler için bu vakfın kendi sitelerinden başvuru işlemlerini yapmak gerekiyor. Çağatay Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'ndan ve Türkiye Eğitim Vakfı gibi vakıfların resmi adreslerini de ziyaret ederek burs başvurularını şahsen gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.