Asgari Ücretli Çalışanın Beklediği Haber Geldi! Maaşları Memur Maaşına Yaklaştı...

Asgari Ücretli Çalışanın Beklediği Haber Geldi! Maaşları Memur Maaşına Yaklaştı...

AKP hükümetinin seçimlerde elini güçlendirmek için sahaya sürdüğü ekonomik silahlarında sıra asgari ücrete geldi. Bakan Bilgin asgari ücret için seçim sonrasını işaret ederken, kulislerde konuşulan rakam ortaya çıktı.

Hükümetin anketlerde göze çarpan oy kaybını telafi etmek için attığı seçim ekonomisi adımlarına bir yenisi daha eklenmek üzere.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı hakkında sorulara yanıt verdi.

ZAM YAPILACAK AMA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la AK Parti Genel Merkezi'nde görüşme gerçekleştirmeden önce konuşma yapan Bakan Bilgin, asgari ücrete zam yapılacak tarihi duyurdu.

Asgari ücret geçtiğimiz aralık ayında net 8 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Ara zammın ne kadar olacağı tartışılırken, 10 bin lira civarına geleceği de öngörüldü.

TARİHİNİ AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşme öncesinde basın mensuplarının “Asgari ücrete zam olacak mı?” sorusu üzerine Bakan Bilgin, “Asgari ücrete zam temmuzda” dedi.

TBMM Üyesi Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücret konusunda daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü öncüleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.