Altını Olanlara Güzel Haber İslam Memiş'ten Geldi! Bugün Altın Fiyatları Yükseldi Mi? İşte Güncel Rakamlar...

Altını Olanlara Güzel Haber İslam Memiş'ten Geldi! Bugün Altın Fiyatları Yükseldi Mi? İşte Güncel Rakamlar...

Altın hakkındaki yorumları ile adından söz ettiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yükselişe geçen gram altın için yıl sonu gelmeden görülecek zirveyi paylaştı.

Türkiye'de altın denilince akla gelen ilk isimlerden olan İslam Memiş, küçük ve orta ölçekli yatırımcının gözdesi olan gram altın için konuştu.

Gram altında son dönemde yaşanan yükselişin ivmelenerek devam edeceğini savunan Memiş, beklediği yeni rekorları da açıkladı.

İşte İslam Memiş'in yeni gram altın yorumu:

"Bu yıl için rekor kelimelerini çok duyacağız gibi düşünüyorum. Üstelikle orta ve uzun vadede yatırımcısı altından kazanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle 1200 TL psikolojik direnci kırıldı ve bunun devam edeceğini düşünüyorum. Neden? Çünkü altın fiyatları son 2 haftadır ABD'de bankaların iflas haberleriyle güvenli liman gömleğini giydi. Bankacılık krizinin başka bankalara da yansıyabileceği, jeopolitik riskleri devamı, resesyon endişeleri de devam ediyor. Bu belirsizlikler altın fiyatlarını destekleyen başlıca faktörler.

GRAM ALTIN TAHMİNİ

"Yani ons altın 2000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olarak 2350 dolar düzeyini test edebilir. Serbest piyasalarda 1237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında ise 2023 yılı için 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini bekliyorum.

Neden? Çünkü gram altın hem ons, hem dolar kuru ile fiyatını belirliyor. 2023 yılının ikinci yarısından sonra buralardan destek bulabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.