Altına Yatırım Yapanlar Müjde! Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor! Bugün Altın, Dolar Ve Euro'da Son Durum Ne?

Altına Yatırım Yapanlar Müjde! Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor! Bugün Altın, Dolar Ve Euro'da Son Durum Ne?

ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıkladı ve faizi 25 baz puan artırarak yüzde 4,75'e yükseltti. FED faiz kararı açıklanmasından sonra gözler altın, dolar ve euro fiyatlarına çevrildi. Peki piyasalarda son durum ne? İşte bütün ayrıntılar...

FED faiz kararı sonrasında ons altın 1926 dolar, gram altın da 1163 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın piyasaları, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan faiz artırımı hamlesine karşın beklenenden daha sınırlı bir şekilde hareket etti. Ons altın, 1926 dolardan işlem görürken, gram altın ise 1163 liraya kadar ulaştı. FED'in faiz artırımlarının devam edeceğini tekrarlayan bir açıklama yapmasına rağmen, altın fiyatlarında beklenen volatilite görülmedi.

FED, küresel enflasyon sorununu çözmek için faiz artırması yaparken, aynı zamanda altın fiyatlarının belirlenmesine de yardımcı oldu. ABD'deki enflasyon verilerine bakıldığında son iki aydır düşüş trendi görülmektedir. Bu durum, Fed'in faiz artırım hızında bir gerileme ve daha sonra faiz indirimlerine başlanılmasına neden olması bekleniyor.

Altın fiyatlarındaki bu pozitif gelişme, FED'in faiz kararı öncesi ve sonrasında fiyatlarda bir değişiklik yaşanmamasına rağmen, uzun vadeli olarak fiyatların artması bekleniyor. Ons altın şu an 1926 dolardan işlem görürken, gram altın ise 1163 liraya kadar ulaştı.

Sonuç olarak; Altın yatırımcısı FED faiz kararı sonrası piyasaların açılışıyla pozisyon alması bekleniyor. Uzmanlardan 2023 yılı için altın yılı olacak yorumları yapılırken uzun vadede yatırımcıların yüzünü güldüreceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.