Akaryakıt Fiyatlarında Rekor Hareketlilik! 1 Şubat 2023 Çarşamba Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları Ne Durumda?

Akaryakıt Fiyatlarında Rekor Hareketlilik! 1 Şubat 2023 Çarşamba Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları Ne Durumda?

Brent petrol tarafında yaşanan gerilemeyle beraber benzin fiyatı ve motorin litre fiyatları değişiyor. Petrol cephesindeki oynaklıklar ile Dolar kurundaki oynaklığın azalması sonrası petrol fiyatları akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan belirleyici olmaya devam ediyor. Peki 1 Şubat 2023 benzin ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte il il güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petrol, benzin fiyatı ve mazot litre fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatları için belirleyici olmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

PETROLDE ÇİN İYİMSERLİĞİ

Brent petrolde yaşanan gerileme sonrası geçtiğimiz günlerde benzin ve motorin grubuna indirim geldi. Brent petrol fiyatlarındaki yükselişte, Kovid-19 tedbirlerinin kaldırıldığı Çin'de petrol talebinin artacağına dair iyimserlik etkili oldu.

BRENT PETROL CEPHESİNDEKİ GELİŞMELER

Cuma günü 88,95 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 86,40 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, dün saat 09.38 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,39 azalarak 86,06 dolar oldu.

PETROL FİYATLARI İÇİN BEKLENTİLER

Petrol fiyatları, 1 Şubat'ta gerçekleşecek OPEC+ toplantısı ve AB'nin Rus rafine ürünlerine yönelik 5 Şubat'ta devreye alacağı ambargo öncesinde düşüş gösterdi. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin, hafta sonu petrol talebinin artışını destekleyecek adımlar atılacağının sinyalini verdi. Talepte artış beklentisi petrol fiyatlarındaki düşüşü sınırlayan bir unsur oldu.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI İÇİN İNDİRİM-ZAM HABERİ VAR MI?

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre benzin ve motorin fiyatları için bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

YENİ BENZİN VE MAZOT FİYATI NE KADAR OLDU?

Motorin fiyatları

İstanbul 23.45 TL
Ankara 23.68 TL
İzmir 23.74 TL

Benzin fiyatları

İstanbul 21.14 TL
Ankara 21.35 TL
İzmir 21.26 TL

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.