Maaşlara Yüzde 55 zammı bakan duyurdu! Dul ve yetim evde bakım 65 yaş aylığı ve engelli maaşları kaç TL oldu?

Maaşlara Yüzde 55 zammı bakan duyurdu! Dul ve yetim evde bakım 65 yaş aylığı ve engelli maaşları kaç TL oldu?

Maaşlara Yüzde 55 zammı bakan duyurdu! Dul ve yetim evde bakım 65 yaş aylığı ve engelli maaşları kaç TL oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerine yüzde 55 oranında artış yapıldığını duyurdu. Bu kapsamda, aile destek, 65 yaş, engelli aylığı, çocuk, evde bakım aylığı ve aile destek ödemesi gibi ödemelere de zam yapıldı. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamında yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yaklaşık yüzde 50 artış yapıldığını duyurdu.

2024 yılında memur maaşlarına yapılan zamla birlikte birçok ödeme ve yardımda artış yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine yapılan destek zammına dair beklentiler devam ediyor.

Bakan Göktaş, aile destek ödemelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri, nisan ayında ülke genelindeki vatandaşlara ulaştırıldı. Özellikle dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahipleri için büyük önem taşıyan bu ödemeler, sosyal medya üzerinden duyuruldu.

HANGİ YARDIMLAR NE KADAR OLDU?

Bakanlık, nisan ayında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara ortalama 5330 TL tutarında sosyal ve ekonomik destek ödemelerini ulaştırdı.

Bu ödemelerle birlikte, dar gelirli ailelerin ve öğrencilerin maddi yüklerini hafifletmeyi amaçlayan toplamda 7 milyon TL'yi aşan bir destek miktarı sağlandı.

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu kapsamda 1461 kişiye destek sağlandığı belirtildi.

Bakan Göktaş, sosyal hizmet modelleri çerçevesinde yaşlı ve engelli aylıkları ile evde bakım yardımı ile birlikte sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yaklaşık yüzde 55 artış yapıldığını açıkladı.

Göktaş, uygulanan sosyal hizmet modellerinin düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda desteklendiğini vurgulayarak, “Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseltiyoruz.

Buna ek olarak yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.874 liradan 2 bin 797 TL’ye yükseldiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.